Aceasta reteta de papanasi este recomandata in tulburarile de deglutitie, datorita atat usurintei cu care preparatul poate fi consumat, cat si ingredientelor cu valoare nutritiva ridicata.
Amestecul de arome este imbietor, iar aportul de nutrienti este unul potrivit pentru o dieta echilibrata.
Ingrediente
500 grame dovleac, curatat de coaja si seminte, taiat cuburi
2 oua, batute usor
coaja de la o lamaie
2 lingurite de parmezan ras cat mai fin
un praf de sare
un praf de piper
un praf de nucsoara
200 grame faina alba
100 grame unt
4-5 frunze de salve
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
Asezati dovleacul intr-o tava de copt si coaceti-l timp de o ora, pana devine foarte moale.
Lasati-l apoi la racit, pasati-l si amestecati-l cu ouale, coaja de lamaie, parmezanul ras, sarea, piperul si nucsoara.
Incorporati faina, amestecand dinamic, astfel incat compozitia sa se desprinda usor de marginile bolului.
Daca este nevoie, mai completati cu faina.
Puneti o oala mare cu apa la fiert, in care adaugati putina sare.
Dupa ce da in clocot, turnati cate o lingurita din compozitia cu dovleac si lasati papanasii la fiert (se vor ridica singuri la suprafata).
Luati-i din oala cu o sita si asezati-i pe prosoape de hartie la uscat.
Topiti untul intr-o tigaie, adaugati frunzele de salvie si prajiti papanasii pe ambele parti.