Carnea este permisa in alimentatia pentru insuficienta renala, insa in cantitati controlate, potrivit recomandarilor medicului curant.
Aceasta reteta dietetica de ardei umpluti cu carne de vita poate fi inclusa in dieta persoanelor cu boli renale, cata vreme portiile sunt controlate cu atentie.
Ingrediente
4 ardei verzi mari
225 grame carne de vita tocata
1 tulpina de telina, taiata marunt
1 morcov mediu, taiat cubulete
4 felii de paine alba, taiate cuburi
2 jumatate de lingurita mustar uscat
1 jumatate de lingurita pudra de usturoi
300 ml apa
Mod de preparare
Intr-o tigaie pusa la foc mediu, gatiti carnea tocata de vita, impreuna cu telina si morcovul, pana cand legumele devin fragede (circa 10 minute).
Intre timp, spalati bine ardeii si indepartati cotoarele si semintele din interior.
Luati tigaia de pe aragaz si adaugati cuburile de paine, mustarul urcat si un sfert din cantitatea de apa.
Amestecati bine compozitia, apoi folositi-o pentru a umple fiecare ardei.
Transferati ardeii umpluti intr-o oala, turnati restul de apa si lasati totul la fiert circa o ora.