Diareea poate fi tinuta sub control printr-un regim alimentar corect. In afara de painea prajita recomandata pentru ameliorarea simptomelor, puteti consuma biscuiti simpli, alaturi de cel putin 2 sau 3 litri de lichide pe zi.
Reteta de mai jos este suficienta pentru 14 portii.
Ingrediente
125 grame unt la temperatura camerei
100 grame zahar tos
1 ou
150 grame faina cu agent de crestere
45 grame stafide
1 praf de sare
60 grame fulgi de porumb, maruntiti
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si tapetati doua tavi de copt cu hartie de pergament.
Folosind un mixer electric, bateti untul cu zaharul, pana obtineti o pasta cremoasa.
Adaugati oul, mixati si incorporati faina, stafidele si sarea.
Aluatul trebuie sa aiba o consistenta medie si sa nu fie lipicios.
Incorporati si fulgii de porumb, apoi framantati bine compozitia.
Formati 14 bile din aluat si asezati-le la cate 8 centimetri distanta in tava de copt (astfel incat sa aiba loc sa se extinda in timpul coacerii).
In 15-18 minute, biscuitii ar trebui sa fie gata.
Lasati-i la racit la temperatura camerei, inainte de servire.