Carnea de orice fel poate fi consumata in siguranta de pacientii diagnosticati cu ciroza hepatica, alaturi de legume gatite intr-un mod cat mai dietetic.
Papricasul de pui este un preparat recomandat in controlul afectiunilor hepatice.
Ingrediente
1 pui intreg, taiat bucati
1 ceapa medie, taiata felii julien
2 catei de usturoi pisati
20 de ciuperci proaspete, taiate felii
2 linguri de ulei de masline
250 m smantana de gatit
2 linguri de boia dulce
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 160 de grade Celsius.
Intr-o oala medie, pusa la foc mic, incalziti uleiul de masline.
Sotati ceapa si usturoiul 1-2 minute, apoi adaugati ciupercile si amestecati bine ingredientele, lasandu-le la fiert 3-5 minute, in lichidul scurs din ciuperci.
Luati sosul de pe foc, adaugati smantana si boiaua de ardei si amestecati bine.
Separat, indepartati pielea de pe bucatile de pui si asezati-le intr-o tava de copt.
Turnati deasupra sosul preparat anterior si lasati totul la copt timp de o ora, pana cand puiul este bine gatit.