Chiftelute delicioase de vita
Aceasta reteta de chiftelute este usor de tolerat de catre tractul digestiv sensibil al persoanelor care sufera de boala Crohn.
Folositi metoda de gatire a orezului prin absorbtia completa a apei, intrucat veti beneficia de un aport sporit de fibre.
Ingrediente
- 450 grame carne de vita tocata
- 200 grame orez fiert, bine racit
- 1 lingura de lapte
- 1 ou bine batut
- 1 lingura busuioc
- 1 jumatate de lingurita mustar dulce
- un praf de piper negru
- 3 linguri ulei de rapita
Mod de preparare
- Amestecati toate ingredientele intr-un bol, cu exceptia uleiului de rapita.
- Umeziti-va mainile si formati din compozitia de carne chiftele rotunde de dimensiunea dorita (preferabil mici).
- Prajiti chiftelutele intr-o tigaie anti-aderenta, dupa ce incingeti bine uleiul.
- Evitati sa prajiti chiftelutele mai mult de 2-3 minute pe fiecare parte, rotindu-le de cel putin 3 ori in timpul gatirii.
- Asigurati-va ca sunt bine prajite in interior (daca le consumati gatite insuficient, riscati sa va confruntati ulterior cu neplaceri digestive).