Supa de fasole verde
Supa de fasole verde este un preparat satios, recomandat in dieta bolnavilor de ciroza hepatica, datorita aportului crescut de nutrienti esentiali.
Gustoasa si usor de digerat, poate fi servita alaturi de crutoane la una din mesele principale ale zilei.
Ingrediente
- 1 ceapa medie taiata marunt
- 3-4 morcovi rasi
- 2 lingurite de unt
- 500 grame fasole verde taiata in bucati potrivite
- 1 catel de usturoi pisat
- 1 cutie de rosii decojite la conserva
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper
Mod de preparare
- Sotati ceapa si morcovul in untul topit timp de 5 minute.
- Adaugati 1 litru de apa, fasolea si usturoiul.
- Asteptati sa dea in clocot, reduceti focul si lasati supa sa fiarba incet, cu oala acoperita, 20 de minute.
- Adaugati rosiile, busuiocul, sarea si piperul, apoi lasati supa la fiert inca 5 minute.