Checul cu banane, cunoscuta in America si sub numele de "banana bread", este un preparat delicios, care poate fi consumat cu succes si de persoanele diagnosticate cu duodenita sau cu alte afectiuni gastrointestinale.
Ingrediente
3 banane
150 g zahar
2 oua
12 cana ulei vegetal
2 cani faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
12 lingurita sare
Mod de preparare
Paseaza bananele intr-un bol si amesteca-le cu zaharul, uleiul si ouale, cu ajutorul unui mixer.
Separat, cerne faina si amestec-o impreuna cu sarea si bicarbonatul de sodiu, apoi incorporeaza totul in compozitia de banane.
Tapeteaza o forma de chec cu unt sau ulei si faina, apoi toarna aluatul si baga-l la cuptor, timp de 60 de minute.
Verifica daca checul este gata cu o scobitoare. Infige scobitoarea in mijlocul preparatului. Daca nu ramane nici o urma de aluat pe ea cand o scoti, inseamna ca este gata.