Acest desert aromat, plin de vitamine si antioxidanti, poate fi consumat cu usurinta in tulburarile de deglutitie. Daca utilizati gelatina vegetala, reteta este potrivita si pentru un regim alimentar lacto-vegetarian.
Ingrediente
450 grame fructe de padure congelate (dupa preferinte)
85 grame zahar tos
70 grame gelatina pudra
300 ml smantana
200 grame iaurt
fructe de padure intregi pentru decor
Mod de preparare
Procesati la blender fructele de padure, astfel incat sa obtineti un piure fin, apoi adaugati peste zaharul tos.
Preparati gelatina conform indicatiilor de pe pachet.
Separati, bateti smantana cu mixerul pana se intareste si amestecati-o cu iaurtul.
Turnati peste piureul de fructe gelatina si incorporati smantana amestecata cu iaurtul.
Introduceti desertul la frigider 1-2 ore (pana cand gelatina se fixeaza bine) si decorati-l cu fructele de padure intregi inainte de servire.