In pancreatita, dieta recomandata pacientilor trebuie sa contina o cantitate cat mai mica de grasimi, preparate usor de digerat si in cantitati moderate.
Intrucat bolnavii de pancreatita trebuie sa consume un regim cu predominanta lacto-vegetarian, reteta de mai jos este adaptata perfect acestor criterii alimentare importante.
Ingrediente
2 cartofi medii
60 ml iaurt degresat
60 ml sos salsa cu continut redus de sare
2 frunze mari de salata verde
2 morcovi medii rasi
otet balsamic, dupa gust
Mod de preparare
Intepati cartofii intregi cu o furculita.
Introduceti-i la cuptorul cu microunde 3-4 minute, astfel incat sa se inmoaie vizibil.
Asezati apoi cartofii intr-o tava de copt si coaceti-i la 180 de grade Celsius la cuptorul obisnuit, pana cand furculita ii patrunde cu usurinta.
Scoateti tava de la cuptor si lasati cartofii la racit.
Taiati cartofii copti in bucati potrivite si transferati-i intr-o farfurie.
Turnati peste iaurtul si sosul salsa.
Taiati marunt salata verde si asezati-o langa cartofi.
Presarati morcovul ras peste salata si asezonati cu otet balsamic, dupa preferinte.