Consumul unei singure portii de iaurt pe zi poate preveni aparitia diabetului de tip 2, anunta un studiu recent derulat la Scoala de Sanatate Publica din Boston, America.
Iaurtul este un aliment cu numeroase beneficii asupra sanatatii, unul dintre cele mai cunoscute fiind combaterea osteoporozei. Insa dincolo de avantajul pe care-l ofera in curele de slabire sau in tratarea afectiunilor gastrointestinale, iaurtul pare sa fie un remediu profilactic important in lupta contra diabetului de tip 2.
Studiul s-a bazat pe analiza rezultatelor altor trei studii ample realizate in acest sens. Savantii au descoperit un pattern in cercetarea lor: pacientii care nu se imbolnavisera de diabet de tip 2 in cadrul acestor studii consumau portii zilnice de iaurt.
O analiza mai amanuntita a scos la iveala faptul ca iaurtul - indiferent daca este grecesc, light sau nu - consumat zilnic scade cu 17% riscul de aparitie a acestei boli cronice.
Cercetatorii nu au identificat exact modul in care iaurtul protejeaza impotriva bolii, dar sunt de parare ca probioticele (bacteriile "bune") din acest aliment ajuta la reducerea inflamatiilor intestinale si la stimularea productiei de hormoni benefici pentru controlul poftei de mancare.