Alimentatia in ciroza hepatica trebuie sa se bazeze pe un aport echilibrat de nutrienti.
Budincile de legume fac parte din categoria preparatelor culinare recomandate in controlul afectiunilor hepatice.
Ingrediente
150 grame morcovi
150 de grame cartofi
150 de grame mere
1 praf de nucsoara
200 grame zahar
120 grame faina alba
1 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
150 grame stafide
1 lingurita apa minerala
1 lingurita scortisoara
1 albus de ou
2 linguri de unt topit (cu continut redus de grasime)
Mod de preparare
Curatati morcovii, cartofii si merele de coaja si taiati totul in cubulete.
Amestecati intr-un bol mare legumele si marul cu nucsoara, zaharul, faina, sarea, praful de copt, apa minerala si scortisoara.
Amestecati bine, apoi adaugati oul, untul topit si stafidele.
Dupa ce obtineti o compozitie bine omogenizata, turnati-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introduceti totul la cuptor timp de 1 ora, la temperatura scazuta (circa 100 de grade Celsius).
Garnisiti budinca cu ananas si cirese, daca doriti.