Supa crema de sparanghel
Supele crema sunt recomandate in regimul potrivit pentru varsaturi, fiind usor de digerat, in functie de ingredientele folosite.
Daca doriti o varianta vegetariana a retetei, inlocuiti supa limpede de pui cu cea de legume.
Ingrediente
- 500 de grame sparanghel taiat rondele
- 700 ml supa limpede de pui, dietetica
- 1 frunza de dafin
- 1 lingura faina alba
- 500 ml lapte de soia
- un praf de nucsoara
- 1 lingurita de unt
- un praf de sare
- 1 sfert de lingurita coaja de lamaie
Mod de preparare
- Amestecati sparanghelul, supa limpede de pui si frunza de dafin intr-o oala mare si puneti totul la foc.
- Dupa primul clocot, reduceti focul, acoperiti oala si lasati totul la fiert 10-15 minute.
- Inlaturati frunza de dafin si transferati sparanghelul in blender, pentru a-l transforma in piure.
- Dizolvati faina in supa si adaugati treptat laptele de soia, amestecand pana la omogenizare.
- Adaugati pasta de sparanghel si nucsoara, apoi mai dati inca o data supa in clocot.
- Dupa 5 minute in care amestecati continuu, luati supa de pe foc si completati-o cu untul, sarea si coaja de lamaie.
- Serviti imediat!