Carnea de vita poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de urticarie, cata vreme este preparata prin fierbere si nu se folosesc alte ingrediente care ar putea creste nivelul inflamatiilor in corp.
Reteta de mai jos este semnata de faimosul bucatar britanic Gordon Ramsay si adaptata restrictiilor impuse de urticarie.
Ingrediente
1 kilogram carne de vita (muschi)
2 litri supa de legume limpede dietetica
1 jumatate de telina mica
12 napi mici
18 baby morcovi
un praf de sare
2 linguri ulei de masline
3 linguri de patrunjel proaspat, taiat marunt
Mod de preparare
Taiati muschiul de vita in patru bucati mari. Introduceti carnea intr-o oala cu apa si puneti totul la fiert.
Cand incepe sa clocoteasca, dati focul mai mic si, folosind o spumiera, indepartati constant spuma formata.
Cand apa scade suficient si carnea este oparita, turnati peste supa de legume si lasati totul la fiert, la foc mic.
Intre timp, curatati legumele, spalati-le bine si adaugati-le in oala, alaturi de carne.
Asezonati cu sare. Lasati totul la fiert aproximativ 2 ore.
Daca lichidul scade, completati cu apa, astfel incat carnea sa se fragezeasca in sos.
Cand legumele sunt foarte fragede si carnea bine facuta, scurgeti lichidul, puneti cate o bucata de carne pe o farfurie si asezati deasupra legumele fierte.