Supa de mazare si mozzarella
In tulburarile de deglutitie, preparatele culinare trebuie fie usor de mestecat si ingerat, dar si cu un continut cat mai ridicat de nutrienti.
Supa de mazare si mozzarella are o textura cremoasa si ingrediente cu un aport nutritiv bogat.
Ingrediente
- 500 g mazare congelata
- 1 ceapa verde
- 750 ml apa
- 1 lingura concentrat de legume pentru gatit
- 1 bulgare de mozzarella
Mod de preparare
- Fierbeti mazarea congelata si ceapa verde tocata in prealabil in apa (dupa primul clocot, adaugati si concentratul de legume).
- Cand legumele devin fragede, transferati-le intr-o strecuratoare (pastrati zeama in oala).
- Taiati mozzarella in bucati cat mai mici si introduceti branza in recipientul blenderului sau al robotului de bucatarie.
- Adaugati legumele fierte si bine scurse, apoi procesati pana cand obtineti o pasta fina.
- Transferati pasta de legume inapoi in oala, amestecati bine si asteptati ca supa sa mai dea inca o data in clocot.
- Serviti preparatul imediat.