Cuscus marocan
Cuscusul este o sursa excelenta de fibre.
Atunci cand este gatit intr-o maniera dietetica, se transforma intr-o alternativa alimentara buna in regimul recomandat pentru controlul pancreatitei.
Ingrediente
- 250 grame de cuscus
- 500 ml apa fiarta
- 500 ml supa limpede de pui, dietetica
- 2 lingurite ulei de susan
- 2 morcovi medii, fierti si taiati rondele
- 100 grame stafide
- coaja si sucul de la o portocala medie
- 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat marunt
Mod de preparare
- Introduceti cuscusul intr-o oala mare si turnati deasupra apa fiarta.
- Amestecati si lasati cerealele sa se umfle cateva minute.
- Incalziti in alta oala supa limpede de pui si asteptati pana da in clocot.
- Adaugati cuscusul, morcovul stafidele.
- Dati focul la mic si amestecati timp de 5 minute.
- Turnati peste sucul de portocale si presarati coaja.
- Amestecati si stingeti focul.
- Asezonati preparatul cu uleiul de susan si patrunjelul proaspat inainte de servire.