Quinoa cu ciuperci si ceapa caramelizata
Quinoa este o cereala integrala care poate fi consumata de persoanele cu intoleranta la gluten, fiind o sursa excelenta de proteine.
Preparatul care combina quinoa cu ciupercile si ceapa caramelizata poate fi consumata si de cardiaci.
Ingrediente
- 100 grame quinoa uscata
- 300 ml supa de legume limpede fara sare
- 2 lingurite ulei de masline
- 2 cepe mari, taiate Julien
- 230 grame ciuperci champignon
- 1 sfert de lingurita sare mare
- 1 sfert de lingurita piper negru
- 1 lingura patrunjel proaspat, tocat marunt
Mod de preparare
- Spalati bine quinoa in apa rece.
- Puneti supa de legume la fiert si adaugati quinoa cand da in clocot.
- Acoperiti oala, dati focul mai mic si lasati quinoa sa fiarba incet timp de 12-15 minute (sau pana cand cerealele absorb tot lichidul).
- Luati oala de pe foc.
- Incalziti uleiul intr-o tigaie si sotati ceapa timp de 15 minute, amestecand din cand in cand.
- Adaugati ciupercile si sotati totul timp de 5 minute.
- Asezonati cu sare si piper.
- Turnati peste quinoa deja gatita si amestecati bine.
- Garnisiti preparatul cu patrunjelul tocat.