Supele sunt preparate usor de consumat si foarte versatile, de aceea sunt feluri de mancare recomandate in regimul persoanelor cu tulburari de deglutitie.
Mai mult gust si mai multe calorii (pentru satisfacerea apetitului alimentar) pot fi asigurate de adaugarea unor mici cantitati de smantana, cascaval ras sau iaurt.
Ingrediente
2 lingurite ulei de masline
150 grame ceapa taiata marunt
20 grame radacina de ghimbir rasa
600 grame morcov proaspat ras
2 linguri suc proaspat de lamaie
1 lingurita miere
un praf de sare
1 praf de piper
900 ml apa fiarta
Mod de preparare
Incalziti uleiul de masline intr-o oala mare. Adaugati ceapa si sotati-o pana devine transparenta (nu o lasati sa se prajeasca).
Turnati peste ghimbirul ras si lasati totul pe foc 10 minute, amestecand din cand un cand.
Adaugati morcovul ras, mierea, sucul de lamaie si restul condimentelor.
Amestecati ingredientele 1-2 minute, apoi turnati apa fiarta si lasati supa sa fiarba 45 de minute, la foc mic (daca lichidul scade prea mult, mai completati cu apa).
Luati oala de pe foc si zdrobiti legumele cu instrumentul special de preparare a piureului sau cu mixerul vertical.
Amestecati bine supa, astfel incat sa prinda o consistenta omogena.