Acizi grasi esentiali din carnea de somon aduc beneficii importante in controlul afectiunilor hepatice. Macaroanele pot fi consumate in siguranta de catre persoanele care sufera de hepatita, iar mararul adauga o aroma deosebita acestui preparat satios si sanatos.
Ingrediente
170 grame macaroane (de orice tip)
2 linguri zeama de lamaie
300 grame somon fara piele
375 ml lapte condensat (degresat)
2 catei de usturoi pisati
40 grame spanac tanar
4 cepe verzi, taiate fin
2 linguri marar proaspat, maruntit
Mod de preparare
Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet.
Scurgeti apa si transferati-le la loc in oala.
Intre timp, ungeti somonul cu zeama de lamaie, incigeti o tigaie antiaderenta si prajiti pestele cate 3 minute pe fiecare parte.
Transferati carnea pe o farfurie si folositi o furculita pentru a desprinde carnea de oase.
Adaugati laptele condensat si usturoiul in tigaie si amestecati acest mix pe foc mic.
Adaugati macaroanele si lasati-le sa absoarba bine sosul.
Turnati peste spanacul, ceapa, mararul si somonul.
Mai lasati preparatul pe foc 2-3 minute, pana cand toate ingredientele se combina perfect.