Consumul de cacao are numeroase beneficii terapeutice in organism, insa de curand, cercetatorii americani de la Columbia University Medical Center au descoperit ca un consum regulat al acestui aliment previne imbatranirea creierului si pierderea memoriei, in special la varsta a treia.
Cercetatorii au intreprins studiul pe un grup de 37 de voluntari, cu varste cuprinse intre 50 si 69 de ani. Voluntarii au fost impartiti in doua grupe si au fost pusi sa consume zilnic, timp de trei luni, o bautura pe baza de cacao, cu concentratii diferite ale acesteia. Primul grup a consumat o bautura cu o cantitate mai crescuta de cacao, in timp ce al doilea, cu una mai mica.
Pentru a studia efectele consumului de cacao asupra creierului, la sfarsitul experimentului, cercetatorii au efectuat participantilor la studiu un test de imagistica cerebrala. Rezultatele au aratat ca persoanele care consumasera bautura cu cantitate mai mare de cacao prezentau o incetinire a imbatranirii creierului si a degenerarii abilitatilor de memorie care apar odata cu varsta.
Potrivit savantilor, consumul zilnic al unei singure linguri de pudra de cacao poate ajuta o persoana de 60 de ani sa aiba o memorie ca a unei persoane cu aproape 30 de ani mai tanara.