Pacientii care sufera de duodenita, la fel ca si cei care sunt diagnosticati cu ulcer, gastrita sau alte boli digestive, sunt nevoiti sa tina regim alimentar restrictiv.
Somonul la gratar cu cartofi natur este un preparat permis in dieta pentru bolnavii de duodenita, intrucat nu provoaca aciditate sau disconfort digestiv
Ingrediente
400 g file de somon
700 g cartofi
ulei de masline
cimbru
rozmarin
1 legatura marar
sare
Mod de preparare
Asezoneaza somonul cu sare, piper, cimbru si ulei de masline si pune-l pe gratarul incins, maxim 5 minute, intorcandu-l pe toate partile, pentru a se rumeni.
Taie cartofii cubulete si pune-i la fiert, in apa cu sare.
Dupa ce au fiert, amesteca-i cu ulei de masline, sare, piper si rozmarin.
Pune-i pe un platou si presara marar proaspat tocat pe deasupra.
La sfarsit, asaza fileurile de somon deasupra cartofilor.