Pui cu legume de sezon

Aceasta reteta cu continut foarte redus de grasimi, recomandata in dislipidemie, este foarte aromata datorita legumelor din compozitie si mararului proaspat.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Luati lamaia si dati coaja pe razatoare, pana obtineti cam o lingurita. Intr-un bol, stoarceti sucul si introduceti bucatile de pui in acesta.
  2. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si adaugati ceapa, ardeiul gras, 2 linguri de apa, sarea si piperul.
  3. Gatiti legumele cam 30 minute, pana cand se inmoaie, amestecand constant.
  4. Transferati-le apoi pe un platou.
  5. In aceeasi tigaie, adaugati mazarea, doua linguri de apa, un praf de sare si unul de piper.
  6. Dupa ce se fierbe suficient, adaugati-o peste mixul initial de legume.
  7. La final, pregatiti puiul in tigaie (fara ulei), pana devine auriu.
  8. Transferati din nou legumele in tigaie, turnati restul de apa peste ele si lasati-le pe foc inca 5 minute.
  9. La sfarsit, asezonati preparatul cu coaja de ramaie rasa si mararul.