Pacientii diagnosticati cu sindrom nefrotic trebuie sa urmeze o dieta saraca in sodiu, potasiu, fosfor si lichide, dar bogata in surse alimentare de proteine de calitate si cereale integrale.
Ingrediente
100 grame macaroane din faina integrala
500 ml apa
2 cani de lapte degresat
2 linguri de amidon de porumb
1 sfert de lingurita de mustar
un praf de piper negru
100 de grame branza dietetica maruntita
Mod de preparare
Puneti apa la fiert (fara sare), iar cand da in clocot, adaugati macaroanele si lasati-le pe foc 8-10 minute, apoi scurgeti-le bine intr-o sita.
Amestecati laptele rece cu amidonul de porumb si lingurita de mustar intr-o oala, pana cand amidonul se dizolva complet.
Puneti oala la foc mediu si amestecati constant, pana cand compozitia fierbe si se ingroasa.
Adaugati branza dietetica maruntita si amestecati bine.
Adaugati si macaroanele fierte si serviti preparatul cald.