Puiul cu otet balsamic este o reteta recomandata persoanelor cu intoleranta la gluten, fiind si un preparat usor de digerat. Se mai poate consuma si de bolnavii de diabet de tip II sau artrita.
Ingrediente
1 ceapa mare, taiata cuburi
2 ardei grasi rosii, taiati marunt
2 lingurite ulei de masline extravirgin
4 catei de usturoi pisati
1 sfert de lingurita fulgi de ardei iute
1 piept de pui fara piele si oase
sare mare dupa gust
un praf de piper negru
120 ml otet balsamic de calitate
1 cutie de rosii decojite la conserva, preferabil fara sare adaugata
Mod de preparare
Incalziti uleiul de masline in tigaie si sotati ceapa si ardeiul gras timp de 5 minute, pana cand legumele se inmoaie bine.
Adaugati usturoiul pisat si fulgii de ardei iute, amestecand constant timp de 1 minut.
Taiati pieptul de pui in bucati potrivite, asezonati carnea cu sare si piper si puneti-o in tigaie la prajit, cate 4 minute pe fiecare parte.
Adaugati apoi otetul balsamic si rosiile la conserva (cu sucul partial scurs), apoi lasati totul sa fiarba incet fara capac (aproximativ 25 de minute), pana cand cantitatea de lichid incepe de scada vizibil, iar carnea este bine gatita (verificati cu o furculita).
Puteti presara deasupra patrunjel proaspat, bine maruntit, daca doriti.