Cele mai bune alegeri alimentare pentru pacientii diagnosticati cu pancreatita sunt fructele, legumele, cerealele integrale, leguminoasele, lactatele degresate si carnea slaba. Toate tipurile de grasimi trebuie sa fie consumate in cantitati controlate, cat mai mici.
Ingrediente
4 bucati de piept de pui dezosat
1 lingura oregano uscat
1 lingurita chimen
2 catei de usturoi zdrobiti
coaja si zeama de la o lamaie verde
coaja si zeama de la o portocala
1 lingurita de sare mare
1 jumatate de lingurita piper negru
Mod de preparare
Puneti puiul, chimenul, oregano-ul, usturoiul, coaja si zeama de lime si portocala intr-un bol mare si amestecati bine.
Acoperiti cu o folie si lasati carnea la macerat jumatate de ora.
Scurgeti zeama rezultata si asezonati carnea cu sare si piper.
Puneti o tigaie de teflon la foc mediu si, dupa ce se incinge, adaugati puiul.
Gatiti carnea bine, pana devine maronie si bine patrunsa.
Transferati friptura pe farfurii si serviti-o alaturi de o salata de cruditati fara ulei in compozitie.