Pui cu lamaie, oregano si chimen

Cele mai bune alegeri alimentare pentru pacientii diagnosticati cu pancreatita sunt fructele, legumele, cerealele integrale, leguminoasele, lactatele degresate si carnea slaba. Toate tipurile de grasimi trebuie sa fie consumate in cantitati controlate, cat mai mici.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Puneti puiul, chimenul, oregano-ul, usturoiul, coaja si zeama de lime si portocala intr-un bol mare si amestecati bine.
  2. Acoperiti cu o folie si lasati carnea la macerat jumatate de ora.
  3. Scurgeti zeama rezultata si asezonati carnea cu sare si piper.
  4. Puneti o tigaie de teflon la foc mediu si, dupa ce se incinge, adaugati puiul.
  5. Gatiti carnea bine, pana devine maronie si bine patrunsa.
  6. Transferati friptura pe farfurii si serviti-o alaturi de o salata de cruditati fara ulei in compozitie.