Bolnavii de hepatita, indiferent de virusul care o cauzeaza, trebuie sa respecte un regim alimentar strict, care sa contribuie la reabilitarea functiilor hepatice.
Se recomanda consumul bogat de fructe proaspete, legume, legume cu verzi si gatite la aburi, cereale integrale, carne slaba sau peste.
Ingrediente
2 linguri ulei de masline
1 ceapa mica, taiata marunt
2 catei de usturoi zdrobiti
2 cartofi dulci decojiti si taiati cuburi
1 jumatate de telina taiata cubulete
2 rosii proaspete taiate marunt
1 ardei gras rosu taiat cuburi
1 cana mazare fiarta
5 cani de apa
2 lingurite paprika
1 lingurita turmeric
1 lingurita busuioc maruntit
1 lingurita scortisoara
un praf piper rosu
1 frunza de dafin
1 lingurita sos de soia
Mod de preparare
Intr-o oala mare din teflon, caliti ceapa, telina si cartofii dulci in ulei de masline timp de aproximativ 5 minute.
Adaugati toate condimentele, in afara de turmeric, apoi turnati apa.
Acoperiti oala cu capac si lasati la fiert 15-20 de minute.
Adaugati apoi restul de legume si mazarea.
Lasati supa pe foc, pana cand legumele devin foarte fragede.