Supa de legume toscana

In dislipidemie, este important sa reduceti pe cat posibil aportul de grasimi saturate, grasimi trans si colesterol.

Alimentele problematice in aceasta afectiune sunt carnea grasa, galbenusul de ou, lactatele integrale, ficatul de vita sau pui, crevetii si alte fructe de mare.

Evitati pe cat posibil prajelile, margarina, prajiturile cu crema din comert si uleiurile hidrogenate.

Grasimile sanatoase, din pestele gras, nucile, semintele, fructele de avocado sau uleiul de masline sunt recomandate.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-un bol mediu, zdrobiti fasolea la conserva cu lingura sau un instrument special si puneti-o deoparte.
  2. Incalziti uleiul intr-o oala mare si adaugati, pe rand, ceapa, morcovii, telina, dovlecelul, usturoiul, cimbrul, sarea si piperul.
  3. Amestecati-le bine, pana cand legumele devin fragede, aproximativ 5 minute.
  4. Adaugati supa de legume si rosiile la conserva si asteptati sa dea in clocot.
  5. Turnati peste fasolea pisata si fierbeti supa inca 5-10 minute.
  6. Serviti preparatul cald, cu patrunjel proaspat presarat deasupra, optional.