Consumul de peste are beneficii suprinzatoare asupra sanatatii urechilor si implicit a auzului, potrivit unei descoperiri recente a cercetatorilor americani de la Universitatea din Harvard.
Potrivit savantilor americani, consumul de peste ajuta la conservarea auzului, prin imbunatatirea circulatiei sanguine de la nivelul urechii interne.
Studiul a fost derulat pe o perioada de 18 ani, pe un esantion de 65.215 femei, cu varste cuprinse intre 25 si 42 de ani. La sfarsitul cercetarii, s-a descoperit ca doar 11.606 dintre femeile carora le-au fost monitorizate consumul de peste si sanatatea auditiva au suferit de alterari ale auzului.
Potrivit specialistilor, acizii grasi Omega 3 sunt cei care contribuie la prezervarea auzului si imbunatatirea functiilor urechii interne.
Cu toate acestea, medicii nu recomanda abuzul de peste in dieta, intrucat este un aliment care contine urme de mercur si care, consumat excesiv, poate duce la intoxicatii severe.
De asemenea, acestia precizeaza ca introducerea pestelui in regimul saptamanal nu este suficienta pentru prevenirea problemelor de auz. Evitarea expunerii la zgomote puternice si a tratamentelor medicamentoase care afecteaza auzul sunt printre principalele masuri de combatere a problemelor auditive.