Beneficiul surprinzator al otetului asupra diabetului

Cercetatorii italieni au descoperit ca otetul are un efect benefic surprinzator asupra diabetului.

Potrivit oamenilor de stiinta, consumul a doar patru lingurite de otet la o masa obisnuita (inserat in dressinguri si mancaruri) scade glicemia cu 30%, reusind astfel sa tina in frau diabetul.

Explicatia savantilor este aceea ca aciditatea produsului ajuta la combaterea cresterilor bruste ale glicemiei din sange, prin incetinirea digestiei si a ratei de evacuare gastrica.

Desi toate tipurile de otet sunt benefice contra diabetului, un profesor in nutritie de la Universitatea din Sidney, Australia, a descoperit ca cel preparat din vin rosu ofera cele mai multe beneficii in acest sens.

Si consumul de alte alimente cu aciditate crescuta - grepfrut, portocale, lamai - are un impact pozitiv in reglarea glicemiei din sange, insa nu la fel de mare precum otetul.

Specialistii recomanda celor care sunt predispusi la aceasta boala cronica, precum si celor care sunt deja diagnosticati cu ea, sa acorde o mai mare atentie otetului in dieta zilnica.