Cofondatorul unei companii de bere din America a descoperit cea mai simpla si la indemana metoda prin care poti bea cat alcool fara sa te imbeti, in banala drojdie folosita la fabricarea acestei bauturi.
Potrivit lui Jim Koch, cofondator al unei companii de bere din SUA, daca inghiti o lingurita de drojdie uscata inainte de a te apuca sa consumi alcool, nu te mai imbeti.
Se pare ca drojdia contine o enzima numita alcool-dehidrogenaza care are rolul de a descompune alcoolul in carbon, oxigen si hidrogen in organism. In acest fel, substantele din alcool nu mai au timp sa ajunga la creier si sa instaleze ameteala si simptomele specifice betiei.
Persoanele care nu suporta gustul drojdiei o pot combina cu o lingurita de iaurt, care ajuta la atenuarea aromelor puternice si intepatoare ale acesteia.
Cu toate acestea, autorul acestei metode avertizeaza ca efectul betiei este doar redus prin inghitirea drojdiei, nu eliminat complet, de aceea, recomanda totusi prudenta si moderatie in ceea ce priveste consumul de alcool.