Ce patesti daca mananci gogosi cand iei anticonceptionale

Combinarea gogosilor cu anticonceptionalele creste semnificativ riscul de depresie la femei, anunta rezultatele unui studiu inedit intreprins de o echipa de cercetatori americani.

Lista factorilor de risc pentru depresie creste pe zi ce trece. Dincolo de problemele cu banii, grijile de la serviciu si conflictele din cuplu, americanii au descoperit ca administrarea anticonceptionalelor, consumul de gogosi si starea vremii pot sta la baza schimbarilor bruste de dispozitie care conduc la depresie.

Potrivit specialistilor, femeile care iau anticonceptionale prezinta un risc de doua ori mai mare de a suferi de depresie. Consumul de dulciuri - in special gogosi -, pe perioada administrarii contraceptivelor orale, creste si mai mult riscul de anxietate, mai ales daca sunt asociate pe fondul unor conditii meteo neprielnice - ploi, vant, zapada etc.

Specialistii recomanda femeilor care iau anticonceptionale sa evite pe cat de mult dulciurile si sa tina piept tendintei de a folosi mancarea - in special dulciurile - pe post de metoda de alinare a suferintei.