Lumina diminetii influenteaza obezitatea. Iata ce au descoperit cercetatorii!

Lumina primilor zori ai zilei ar putea deveni un remediu impotriva obezitatii, sustin cercetatorii americani de la Universitatea Northwestern din Chicago.

Acestia sfatuiesc persoanele care vor sa slabeasca ori sa se mentina in forma sa se trezeasca mai devreme, dimineata, pentru a beneficia de efectul luminii asupra indicelui de masa corporala (IMC).

Studiul oamenilor de stiinta americani a fost efectuat pe un esantion format din 54 de voluntari, care aveau aproximativ aceleasi obiceiuri alimentare sau de sport.

Acestia purtau la mana o bratara speciala care masura expunerea la lumina si ciclurile somnului. Potrivit concluziilor, persoanele care se trezeau foarte de dimineata si se expuneau la lumina naturala aveau un IMC mai scazut si mai putine riscuri de obezitate.

Lumina diminetii, din intervalul orar 0800-1200, are o influenta pozitiva asupra IMC-ului (indicelui de masa corporala). Lumina din primii zori ai zilei regleaza ritmul circadian si echilibreaza balanta energetica a organismului. In plus, scade IMC-ul, ajuta la slabit si previne obezitatea.