Persoanele aflate la varsta a treia au numai de beneficiat de pe urma consumului de peste, cel mai nou studiu realizat de japonezi aratand ca acest aliment sanatos contribuie la mentinerea unui stil de viata activ si scade riscul de boli fizice si psihice.
Studiul, publicat in Journal of The American Geriatrics Society, a analizat efectele pe care consumul de peste le are asupra sanatatii persoanelor varstnice si au descoperit, in urma unui experiment, ca acest aliment reprezinta un combustibil valoros pentru o viata sanatoasa si ferita de boli.
Oamenii de stiinta au realizat un sondaj printre 1000 de barbati si femei japonezem care au fost puse sa raspunda unui chestionar legat de consumul de peste, dar de nivelul de activitate si starea de sanatate.
Acestia au descoperit ca cei care consumau peste si proteine de origine animala prezentau un risc cu 39% mai mic de a suferi de boli fizice sau psihice in urmatorii 7 ani de la efectuarea sondajului.
Potrivit cercetatorilor, proteinele din peste sunt cele mai sanatoasa, iar spre deosebire de alte tipuri de proteine animale sau vegetale, contin acizi grasi Omega 3 si alte substante nutritive care previn, printre altele dementa si intaresc oasele in vederea combaterii osteoporozei si artritei, afectiuni frecvente la batrani.