Lumina incaperilor influenteaza deciziile si negocierile. Iata cand se iau cele mai bune decizii!

Deciziile rationale sau obiective se iau cel mai bine pe intuneric, in camere cu luminozitate cat mai redusa, este descoperirea facuta de cercetatorii canadieni din Toronto.

Potrivit oamenilor de stiinta de la University of Toronto Scarborough, Canada, intunericul ajuta persoanele sa ia decizii dificile mai bune pe intuneric.

Lumina, atat cea artificiala, cat si cea naturala, pare sa influenteze si intensifice emotiile (atat pozitive, cat si negative) ale oamenilor si sa ii determine sa ia decizii subiective, pe baza acestora.

Lumina puternica intensifica reactiile emotionale initiale pe care oamenii le au fata de diversi stimuli, inclusiv fata de produse si de persoane, a declarat Alison Jing Xu, unul dintre autorii cercetatorii.

Expertii explica modul in care lumina influenteaza deciziile pe baza emotiilor. Oamenii percep lumina ca pe o sursa de caldura, care declanseaza o serie de emotii ce influenteaza modul in care gandim si alegem lucruri si variante. Deciziile cu adevarat rationale se iau pe intuneric, iar negocierile se incheie mai usor in acest context ambiental.