S-au inregistrat primele decese de gripa in Europa. Vaccinul antigripal, esential in combaterea gripei!

Gripa sezoniera a facut deja primele victime in Europa. Franta si Spania, doua dintre tarile cele mai afectate de acest tip de infectie, au confirmat 33 de decese cauzate de gripa.

Gripa a luat cu asalt tarile din Europa si se pare ca se raspandeste cu repeziciune in tot continentul. Franta, Spania, Portugalia si Marea Britanie sunt tarile cel mai puternic afectate de infectiile cu virusuri gripale. 19 dintre cele 33 de decese inregistrate pana in prezent au fost cauzate de virusul pandemic A(H1)pdm09, potrivit raportului publicat de autoritati.

In Romania, potrivit centralizarii publicate pe 29 ianuarie de catre Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile, au fost inregistrate pana acum 85.000 de cazuri de infectii respiratorii, dintre care doar 19 confirmate ca fiind gripe. Din fericire, in tara noastra nu s-a inregistrat inca niciun deces cauzat de gripa.

Autoritatile amintesc, pe aceasta cale, de importanta imunizarii impotriva gripei, vaccinul fiind cea mai sigura si eficienta metoda profilactica contra acestei infectii respiratorii care se dovedeste, de la an la an, mai periculoasa.