8 secrete pentru mentinerea frumusetii naturale

Generalitati

Frumusetea naturala este pe primul loc in lista preferintelor tuturor cand vine vorba de estetica corpului uman.

Tehnicile artificiale de infrumusetare stirbesc din farmecul trasaturilor unei femei, de aceea s-a dezvoltat o noua tendinta in stabilirea standardelor estetice ale prezentului afisarea unei imagini cat mai proaspete, stralucitoare si naturale.

Prin urmare, cel mai important pas in ritualul de frumusete al unei femei este mentinerea aerului natural, care se traduce printr-o sanatate desavarsita.

Tehnici de accentuare a frumusetii naturale

Statisticile referitoare la preferintele barbatilor in raport cu sexul frumos arata ca 89% dintre barbati prefera femeile naturale, care nu si-au modificat trasaturile prin folosirea excesiva a machiajului sau prin efectuarea unor interventii chirurgicale estetice.

Frumusetea naturala nu isi va pierde niciodata farmecul, de aceea mentinerea si accentuarea ei sunt o prioritate in ritualul de ingrijire feminin. Masurile de mai jos vin sa sprijine intocmai acest demers important.

1. Folosirea remediilor naturiste de infrumusetare

Cosmeticele fabricate cu ingrediente artificiale au pierdut procente importante de popularitate in ultimii ani, dupa ce oamenii de stiinta au adus in atentia publicului larg efectele nocive pe care substantele chimice le au asupra pielii si sanatatii in general.

Frumusetea naturala se poate mentine, din fericire, cu ajutorul remediilor naturiste, care utilizeaza doar ingrediente naturale, lipsite de efecte secundare si cu adevarat eficiente din punct de vedere estetic. Cateva exemple utile pot fi

- Ingrijirea fetei. Punctele negre pot fi eliminate cu ajutorul feliilor de rosii proaspete, aplicate direct pe zonele afectate.

- Ingrijirea picioarelor. Pentru eliminarea tesutului mort de pe calcaie si hidratarea talpilor, se poate folosi o masca exfolianta facuta in casa, din ulei de masline si zahar cristalizat.

- Ingrijirea corporala. Hidratarea intensa a corpului se poate realiza prin prepararea unei lotiuni facute in casa, din amestecarea unor parti egale de miere cu ulei vegetal (de masline, de jojoba, de cocos, de argan etc.).

2. Ingrijirea mainilor

Mainile sunt cele care tradeaza, de cele mai multe ori, varsta si masura in care o persoana isi ingrijeste corpul. Frumusetea naturala se reflecta si in modul in care arata mainile, de aceea este important sa le acordati o atentie deosebita.

In afara de hidratarea lor intensa cu ulei de masline sau de cocos, este importanta si ingrijirea manichiurii. In loc sa taiati cuticulele si sa va predispuneti astfel infectiilor, utilizati un ulei special pentru hidratarea lor.

3. Somnul de frumusete

Odihna suficienta este o conditie obligatorie pentru un aspect exterior impecabil, de aceea somnul de noapte de cel putin 7-8 si siesta zilnica ajuta la mentinerea si accentuarea frumusetii naturale.

In timpul somnului, organismul isi regenereaza celulele si tesuturile, consolidandu-si totodata si tonifierea musculaturii. Studiile arata ca privarea de somn este legata in mod direct de probleme cutanate si afectiuni medicale, precum eczemele sau obezitatea.

Evitati bauturile cofeinizate, respectati un program regulat de somn si pregatiti dormitorul, astfel incat sa fie un mediu propice odihnei.

4. Curatarea tenului

Un ten curat si sanatos este elementul-cheie al frumusetii naturale, de aceea curatarea lui este esentiala. Impuritatile, transpiratia si excesul de sebum conduc la obturarea porilor si aparitia acneei si a punctelor negre.

Incercati sa aplicati cat mai putine produse de machiaj pe ten (in loc de a folosi lotiunea solara, crema hidratanta si fond de ten, utilizati o crema de fata pigmentata cu factor de protectie SPF).

Si mai important este sa va curatati in fiecare seara tenul cu un sapun delicat sau o lotiune speciala purificatoare (chiar si atunci cand nu purtati machiaj).

5. Protectia parului

Al doilea element de baza al frumusetii naturale este parul sanatos si stralucitor, usor degradabil in urma agresiunilor la care este supus pieptanatul zilnic, coafatul, folosirea uscatorului de par, a placii de indreptat sau a ondulatorului etc.

Pentru a va asigura ca parul dumneavoastra ramane sanatos, folositi un balsam hidratant la fiecare spalare si, din cand in cand, cate o masca de par preparata in casa. Evitati sa va prindeti podoaba capilara in coafuri foarte stranse si folositi o perie de par care nu agreseaza suvitele de par.

6. Gestionarea stresului

Desi la prima vedere nu exista o legatura evidenta intre stres si frumusete, ea a fost demonstrata in repetate randuri de cercetatori. Hormonii stresului declanseaza inflamatii puternice in corp, vizibile la nivelul pielii prin intermediul cosurilor si vascularizarii tesutului cutanat.

Incercati sa strecurati in programul zilnic o activitate care va face placere, relaxati-va atunci cand va copleseste oboseala sau anxietatea sau faceti miscare (sportul este o cale eficienta de eliberare a stresului cotidian).

7. Indepartarea parului nedorit

Daca utilizati lama de ras pentru indepartarea parului nedorit, asigurati-va ca procesul se petrece in siguranta pentru pielea dumneavoastra. Nu utilizati aparatul de ras pe pielea uscata, oricat de mult v-ati afla in intarziere, intrucat aceasta este o condamnare sigura la taieturi, rani si iritatii inestetice - iar pielea sanatoasa este obligatorie pentru o frumusete naturala deplina.

Aplicati intotdeauna un gel special de ras (sau balsam clasic pentru par, functioneaza la fel de bine) si folositi o lama de ras curata. La final, hidratati intens pielea cu ulei de masline sau orice alta lotiune emolienta preferati.

8. Aplicarea corecta a machiajului

Machiajul are rolul de a scoate in evidenta intr-un mod cat mai placut trasaturile naturale, nicidecum de a transforma intru totul o persoana. Folositi fiecare produs in ordinea corecta si intr-o masura cumpatata, daca doriti sa impresionati printr-o frumusete naturala pe placul tuturor privitorilor

1. Aplicati produsele farmaceutice prima oara daca este cazul (precum lotiunile pentru acnee sau rozacee), pe pielea curata si uscata, astfel incat sa fie absorbite eficient si sa isi indeplineasca scopul.

2. Folositi un strat subtire de lotiune solara sau crema hidratanta cu factor de protectie SPF, pentru o aderare mai buna a machiajului si un scut eficient de protectie impotriva razelor UV.

3. Abia acum puteti aplica machiajul propriu-zis fondul de ten, corectorul, fardul de pleoape si obraz, apoi pudra.