Virusul gripei sufera modificari de la an la an, astfel ca oamenii de stiinta sunt pusi mereu in fata unei noi provocari, aceea de a descoperi noi modalitati prin care aceasta boala poate fi invinsa de organism. O solutie foarte eficienta consta in vaccinarea impotriva gripei, iar ca masura adiacenta se poate recurge la consumul moderat, dar constant, de fructe goji.
Un studiu realizat recent de Departamentul de Agricultura din cadrul Centrului de Cercetare pentru Nutritie "Jean Mayer" al Universitatii Tufts, din SUA, arata ca soarecii de laborator hraniti cu fructe goji timp de 30 de zile au avut o imunitate crescuta in fata virusului gripei.
Cercetarea, publicata in revista "Journal of Nutrition", noteaza faptul ca pentru studierea impactului fructelor goji asupra imunitatii s-au folosit ca subiecti de studiu soareci de sex masculin, in varsta de 20-22 de luni.
La inceputul cercetarii, soarecilor le-au fost administrate doua vaccinuri antigripale, apoi medicii i-au infestat cu virusul gripal. Pana la finalul studiului, oamenii de stiinta au observat ca soarecii care au beneficiat si de vaccin si de dieta cu fructe goji au avut o imunitate mult mai buna fata de soarecii care au beneficiat doar de vaccin.
"Rezultatele noastre arata ca fructele goji au potentialul de a reduce riscul complicatiilor gripale, atunci cand sunt consumate ca adjuvant al vaccinului", a declarat Dr Simin Nikbin Meydani, director al Departamentului de Agricultura de la Universitatea Tufts.
El sustine ca fructele goji au o concetratie foarte mare de substante nutritive (polizaharide, vitamine, carotenoide si flavonoide) care stimuleaza imunitatea si ajuta organismul sa lupte mai usor cu infectia