Masurile preventive scad riscul de imbolnavire in vacanta de vara

Bolile, virusurile, microbii si bacteriile nu iau vacanta niciodata, cu atat mai putin vara, cand temperaturile ridicate favorizeaza inmultirea lor.

Turistii care calatoresc in tari straine ar trebui sa-si ia masuri de protectie, pentru a fi siguri ca nu se vor intoarce acasa bolnavi.

Masuri preventive pentru o vacanta de vara sanatoasa

- informarea cu privire la situatia din tara in care vor sa ajunga turistii trebuie sa afle daca exista un virus anume care circula in zona sau daca trebuie sa isi faca vaccinuri pentru protejarea impotriva bolilor.
- utilizarea unui spray repelent care ofera protectie impotriva muscaturilor de insecte, insa mai ales impotriva muscaturilor de tantari, care pot fi purtatori ai virusului West Nile.
- utilizarea unui gel antibacterian si spalarea frecventa a mainilor, pentru indepartarea germenilor care ar putea provoca diferite afectiuni daca ajung in organism.
- pregatirea unei borsete cu medicamente de urgenta, cum ar fi antihistaminicele sau cele pentru tulburari digestive (diaree si constipatie). Apa diferita de cea de acasa si mancarea preparata insuficient pot provoca tulburari digestive, dar si alte probleme de sanatate, atunci cand turistii isi petrec vacanta in strainatate.