Alimentatia corecta influenteaza radical starea de sanatate a organismului si forma in care se afla acesta din punct de vedere estetic, motiv pentru care oamenii de stiinta si-au dedicat studiile de specialitate efectelor pe care alimentele le au asupra functionalitatii corpului.
Multe dintre rezultate au inclinat balanta catre anumite categorii de alimente care, odata introduse in retete sanatoase, contribuie major la detoxifierea organismului, mentinerea siluetei si prevenirea potentialelor boli.
Retetele sanatoase de mai jos sunt recomandate de specialisti reputati, pentru eliminarea kilogramelor in plus, eliminarea toxinelor din organism si protectia sanatatii pe termen lung.
Realizatorul de documentare si consilierul in nutritie Joe Cross si-a recapatat forma fizica perfecta si starea de sanatate, cu ajutorul unor retete de detoxifiere pe baza de sucuri proaspete din fructe si legume, baute timp de 60 de zile.
Inainte sa introduca in alimentatie retetele de detoxifiere, Joe Cross cantarea cu 45 de kilograme mai mult decat ar fi trebuit, lua medicamente prescrise de medic si suferea din pricina unei boli autoimune. Dupa schimbarea modului sau de viata, Joe Cross sustine ca a revenit la o greutate normala si independent de medicamente.
Ingredientele pentru sucurile naturale de detoxifiere se introduc in blender sau robotul de bucatarie pentru procesare.
Ingrediente:
Ingrediente:
Ingrediente:
Ingrediente:
Ingrediente:
In afara de retetele sanatoase de sucuri pentru detoxifiere, Joe Cross recomanda si alte retete pline de ingrediente cu proprietati benefice organismului.
Ingrediente:
Se amesteca toate ingredientele din prima parte a retetei si se prepara un sos din uleiul de masline, otetul balsamic, mierea, usturoiul, sarea mare si piperul, cu care se asezoneaza legumele.
Ingrediente:
Preincalziti cuptorul si curatati cartofii si morcovii, apoi taiati legumele in bucati aproximativ egale. Treceti bucatile printr-un amestec preparat din ulei, chimen, piper si sare, apoi asezati-le intr-o tava, pe hartie de copt. In aproximativ 30 de minute, pulpa va deveni moale, iar exteriorul va fi usor aramiu si crocant.
Ingrediente:
Procesati sucul de morcovi, fructul de avocado, pulpa de cocos, mierea, ghimbirul, piperul cayenne si sarea in blender, pana obtineti o supa cremoasa. Asezonati preparatul cu ulei de masline si coriandru tocat.
Ingrediente:
Preincalziti cuptorul, curatati dovleacul si taiati-l pe jumatate, indepartandu-i semintele din centru. Ungeti cele doua jumatati de dovleac cu ulei de masline, apoi presarati sare si piper negru. Asezati dovleacul in tava, pe o hartie de copt, cu partile din mijloc orientate in jos. Lasati dovleacul la copt pana cand pulpa se inmoaie foarte bine, iar marginile devin aurii-maronii (aproximativ 25-35 de minute).
Scoateti dovleacul de la cuptor, intoarceti jumatatile in sus si lasati-le la racit. Intre timp, incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si adaugati ceapa si usturoiul. Puneti apoi ciupercile, salvia, sare si fulgii de ardei iute peste legumele deja sotate, lasand totul la inabusit circa 5 minute. Umpleti jumatatile de dovleac cu amestecul de ciuperci si introduceti preparatul la cuptor pentru inca 10 minute.
Faimosul medic al Americii, Dr. Oz, recomanda pacientilor sai multe preparate sanatoase, inclusiv cu paste, care au o valoare nutritionala superioara si aduc numeroase beneficii sanatatii.
Paste integrale cu usturoi copt si sos de dovleac
Coaceti usturoiul in folie de aluminiu la cuptor timp de 30 de minute. Intre timp, fierbeti intr-o oala dovleacul in supa de legume, circa 15-20 de minute, pana devine moale. Procesati la blender sau la robotul de bucatarie dovleacul fiert in supa si usturoiul copt. Introduceti in preparat drojdia, laptele de migdale, piperul cayenne si sarea. Fierbeti separat pastele integrale in apa si sare, al dente. Introduceti apoi varza Kale in oala pastelor si lasati-o sa devina frageda prin fierbere
La final, amestecati pastele cu sosul obtinut din dovleac si presarati deasupra busuiocul proaspat.