Inlocuirea alimentelor bogate in grasimi animale cu alimente care au in compozitie grasimi vegetale poate fi o masura prin care bolnavii de cancer la prostata isi maresc speranta de viata. Cel putin aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea California, SUA.
Acestia sustin ca nu se poate spune cu exactitate daca alimentatia influenteaza in vreun fel progresul cancerului la prostata si rata decesului, insa exista motive sa se creada ca grasimile vegetale pot creste speranta de viata a pacientilor.
Persoanele care consuma o lingura de ulei vegetal isi scad cu 29% riscul de a deceda din cauza cancerului la prostata, se arata in studiul realizat cu ajutorul datelor obtinute de la 4600 de bolnavi de cancer la prostata.
Oamenii de stiinta sustin ca grasimile nesaturate si acizii grasi esentiali omega 3 cresc nivelul substantelor antioxidante din sange, reduc nivelul insulinei si al inflamatiei si incetinesc evolutia bolii.
Nucile, migdalele, alunele nesarate, uleiul de masline, uleiul de rapita, avocado, semintele, toate aceste alimente contin uleiuri sanatoase, care ar putea mari speranta de viata a pacientilor bolnavi de cancer la prostata.