Cum sa pierdeti in greutate definitiv

Generalitati

Chiar daca tineti o dieta in urma careia reusiti sa slabiti, atunci cand veti reveni la obiceiurile dvs. alimentare veti observa ca va veti ingrasa din nou.

Probabil ca acest lucru va va descuraja si va va fi din ce in ce mai dificil sa reluati o noua dieta pentru a slabi.

Totusi, trebuie sa stiti ca pentru a avea o silueta de vis trebuie sa va modificati stilul de viata. Iata mai jos cateva metode prin care veti reusi sa pierdeti in greutate pe termen lung.

Moduri prin care va puteti mentine o greutate scazuta pe termen lung

Gasiti cel putin cinci factori intrinseci care sa va motiveze sa va mentineti o stare optima de sanatate. Printre acestia s-ar putea numara faptul ca doriti sa fiti cat mai mult timp independenti dupa pensionare, ca vreti sa fiti energici si rezistenti la boli, ca doriti sa aratati bine in bikini la plaja etc. Acesti factori motivatori trebuie sa aiba rol de memento-uri constante pentru alegerea dvs. de a trai sanatos si trebuie sa aiba putere considerabil asupra psihicului dvs.

Decideti ce doriti sa schimbati la stilul de viata si ce doriti sa pastrati. De exemplu, daca nu agreati gustul unora dintre legume, incercati sa alegeti o dieta pe termen lung care sa nu includa legumele al caror gust nu va este pe plac.

Luati-va angajamentul de a va misca in fiecare zi. Convertiti miscarea in rutina urcati scarile, faceti scurte plimbari in pauza de masa si faceti la domiciliu cat mai multe sarcini casnice fizice. In plus, acasa puteti pune muzica, puteti dansa si va puteti imbunatati starea de spirit. Toate aceste activitati se pot transforma intr-o rutina care va va ajuta sa va mentineti o stare buna de sanatate. Cresterea volumului activitatii fizice va va ajuta sa pierdeti in greutate si consolideaza sanatatea inimii, in acelasi timp.

Gatiti sanatos la domiciliu. Gasiti cateva retete rapide si sanatoase cu ingrediente la indemana si preparati cat mai des mancaruri delicioase si simple. In acest mod veti putea controla compozitia mancarurilor dar si dimensiunea portiilor.

Atunci cand incepeti o dieta, fixati-va obiective realiste si analizati toate detaliile daca programul va permite sa urmati dieta, daca aveti toate preparatele pe care dieta le implica, daca problemele de sanatate va pot impiedica sa tineti pe termen lung o anumita dieta etc. Adaptarea unei diete la situatia dvs. personala va poate ajuta sa va stabiliti obiective realizabile. In plus, pe masura ce va atingeti cate un obiectiv, nu va opriti incercati sa le atingeti si pe urmatoarele.

Nu depasiti portiile pe care vi le-ati propus sa le consumati. Acest lucru ar trebui sa devina un obicei constant. Este simplu sa mancati o cantitate mai mare de mancare atunci cand in farfuria dvs. este prea multa mancare. Evitati supraalimentarea cu ajutorul portiilor mici carne de marimea unui pachet de carti de joc si legume care sa nu depaseasca o ceasca. Un mod simplu de a controla dimensiunea portiilor este sa utilizati boluri si cesti de mici dimensiuni.

Reduceti o cantitate cat mai mare de zahar si grasimi din dieta dvs. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa faceti compromisuri si sa renuntati in totalitate la alimentele dvs. preferate. Daca doriti sa consumati o prajitura la desert, alegeti o portie mica.

Incercati sa descoperiti si sa eliminati obiceiurile dvs. negative. Mancati gustari seara Serviti gogosi de mai multe ori pe saptamana Nu agreati exercitiile fizice Poate ca raspunsurile la aceste intrebari sunt evidente. In acest caz, incercati sa gasiti solutii pentru toate aceste probleme. In caz contrar, notati ceea ce mancati dar si tiparul de comportament pe parcursul unei saptamani. Fiti brutali de sinceri cu dvs. si decideti in care dintre situatii puteti face modificari pozitive.

Formulati in scris planul pe care doriti sa-l urmati pentru a pierde in greutate. Nu va incarcati memoria cu ceea ce urmeaza sa faceti. Stabiliti-va un plan cu obiective pe care este important sa le scrieti pe o hartie pe care sa o cititi atunci cand considerati ca este necesar. Planul dvs. ar trebui sa ia in calcul atat dieta cat si un program de exercitii fizice.

Evitati dietele sau potiunile care promit pierderea rapida in greutate. Nu veti reusi sa va mentineti greutatea pe termen lung, cu ajutorul acestora.

Mancati mai putin, dar mai frecvent. Daca veti lua mese mai mici dar frevent pe tot parcursul zilei veti contribui la mentinerea in limite normale a cantitatii zaharului din sange si veti evita aparitia senzatiei de foame.

Faceti gradual toate schimbarile. S-a demonstrat stiintific faptul ca, in cazul in care faceti modificari graduale in dieta si exercitii fizice, veti putea sa va gestionati cu mai mult succes greutatea, pe termen lung.

Mancati cu atentie, indiferent ce dieta alegeti ca sa slabiti. O alimentatie sanatoasa cuprinde o varietate de alimente, consumate cu moderatie, fara interdictii majore. Este important sa mancati cu atentie si sa va informati care ar fi alimentele care va ajuta sa pierdeti mai usor in greutate si sa intelegeti principiile unei diete sanatoase.

Nu omiteti micul dejun. Cercetarile au confirmat faptul ca persoanele care iau in fiecare dimineata micul dejun sunt mai slabe decat cele care nu au acest obicei. Atunci cand veti incepe ziua cu un mic dejun sanatos metabolismul va fi relansat si veti avea mai multa energie pe parcursul zilei.

Incercati sa evitati mancatul emotional. Multe persoane mananca fara sa le fie foame, doar pentru ca obiceiul de a manca le ofera confort. Ar putea fi vorba despre gustrea luata in fata televizorului, despre gustarea care va destreseaza sau va alunga plictiseala. Indiferent despre orice situatie este vorba, daca nu va este foame, evitati sa mancati. Relaxati-va cu o carte, cu o ceasca din ceai de plante sau admirati o priveliste frumoasa. Daca simtiti ca energia dvs. s-a redus, dormiti 30 de minute, faceti yoga sau ascultati muzica.

Odihniti-va suficient. S-a demonstrat stiintific faptul ca lipsa de somn are o legatura directa cu foamea, supraalimentarea si cresterea in greutate. Epuizarea va afecteaza greutatea si puteti face alegeri mai putin bune, chiar in privinta stilului de viata.

Beti multa apa. Puteti reduce cu usurinta aportul zilnic de calorii prin inlocuirea cu apa a sucurilor, alcoolului sau a cafelei. Setea poate fi confundata uneori cu foamea, iar daca beti suficienta apa plata ati putea evita asimilarea de calorii in plus.