Daca doriti sa urmati o dieta bogata in carbohidrati trebuie sa stiti ca acest lucru este posibil. Probabil ca ati evitat consumul de carbohdrati pentru a nu va ingrasa. Totusi, dieta iubitorilor de carbohidrati incurajeaza reintroducerea carbohidratilor in regimul dumneavoastra alimentar, ca parte a unei diete sanatoase. Carbohidratii sunt forma preferata de energie a corpului dumneavoastra. Daca sunt alesi cu atentie, carbohidratii va pot ajuta sa reduceti din greutatea corporala.
Dieta iubitorilor de carbohidrati este un plan alimentar sanatos bazat pe consumul de carbohidrati sanatosi, in cadrul careia este controlat aportul zilnic de calorii. Carbohidratii sanatosi sunt exact ceea ce aveti nevoie pentru ca senzatia de satietate sa persiste intreaga zi, sa fiti energici si sa aveti o talie de invidiat. Partea mai grea a acestei diete este sa convinga cu privire la beneficiile oferite de carbohidrati, deoarece acestia nu sunt priviti cu ochi buni de cei care doresc sa reduca din greutatea corporala.
Cu toate acestea, expertii sustin ca atunci cand se fac alegeri alimentare corecte, iar portiile sunt controlate, aportul adecvat de carbohidrati poate face minuni pentru sanatatea si talia dumneavoastra.
Dieta iubitorilor de carbohidrati este o abordare noua pentru a manca sanatos, care promite sa ajute persoanele care urmeaza dieta, sa slabeasca pana la 8 kg in doar 30 de zile, utilizand alimente normale, sanatoase, in care sunt incorporati din abundenta carbohidratii bogati in amdion rezistent. Impreuna cu alimentatia corecta, dieta incurajeaza efectuarea de exercitii fizice regulate.
- Dieta iubitorilor de carbohidrati nu exclude niciun grup de alimente. Toate alimentele, consumate cu moderatie, pot fi incorporate in dieta - chiar si chips-uri, ciocolata sau vin. Alimentele recomandate raman cele naturale, neprocesate si bogate in substante nutritive. Exemplele includ banane, fasole, linte, fulgi de ovaz si orez brun.
- Amidon rezistent. Amidonul rezistent este un tip de carbohidrat greu digerabil, care ofera senzatie de plenitudine si ajuta la arderea grasimilor. Studiile arata ca amidonul rezistent poate ajuta la reducerea poftelor alimentare, la echilibrarea nivelului de zahar din sange si stimuleaza metabolismul.
- Exista totusi, in cadrul dietei, 5 categorii de alimente de baza ("carbohidrati stea"). Printre acestea se numara bananele, fasolea, lintea, fulgii de ovaz si orezul brun. Aproximativ un sfert din fiecare masa principala trebuie sa reprezinte unul dintre acesti carbohidrati stea. Restul mesei trebuie sa fie compusa din carne macra, lactate cu continut scazut de grasimi, fructe si legume.
- O data pe saptamana va puteti delecta cu ciocolata, placinta cu mere, 2 beri sau 2 pahare de vin. Dieta recomanda utilizarea de suplimente vitaminice si cresterea aportului zilnic de calciu cu 200 de mg.
1. Dieta incepe cu o detoxifiere care dureaza timp de o saptamana si limiteaza aportul zilnic de calorii la numai 1200 de unitati, in cadrul a 4 mese zilnice. Conform specialistilor, in prima saptamana a dietei - care inseamna in mare parte o detoxifiere si o perioada de pregatire a organismului pentru dieta pe termen lung - se pot pierde pana la 6 kilograme din greutatea corporala.
2. Dupa prima saptamana, aportul zilnic de calorii va creste pana la 1600 de unitati calorice, impartite in cinci mese mici. Fiecare masa va include un "carbohidrat stea".
3. Chiar daca va trebui sa mancati mai putin, alimentele bogate in amidon rezistent tind sa aiba un continut ridicat de fibre. Substante nutritive continute de acestea conlucreaza pentru a promova satietatea, echilibrul zaharului din sange si arderea grasimilor. Amidonul rezistent este de patru tipuri si se gaseseste in mod natural in alimente, cum ar fi legumele si cerealele.
4. In mod ideal, un adult trebuie sa consume intre 15-20 de grame de amidon rezistent in fiecare zi, pentru a obtine beneficii pentru sanatate. Chiar daca in urma cercetarilor s-a demonstrat ca amidonul rezistent ofera numeroase beneficii pentru sanatate si este de real ajutor pentru persoanele care doresc sa slabeasca, acesta este dificil de cuantificat de catre cei care urmeaza aceasta dieta, deoarece nu este listat pe etichetele nutritionale ale produselor alimentare.
- Majoritatea dieteticienilor promoveaza dietele bogate in carbohidrati si alimente sanatoase - la fel si in cazul dietei iubitorilor de carbohidrati. Expertii in nutritie sunt incantati ca oamenii doresc sa includa in dieta carbohidratii sanatosi, deoarece nevoile alimentare sunt dificil de satisfacut fara un consum adecvat de fibre.
- Expertii sustin ca puteti pierde din greutatea cu aceasta dieta, chiar daca veti consuma carbohidrati. Acest lucru este de asteptat, intrucat planul alimentar al dietei iubitorilor de carbohidrati implica un aport caloric limitat (la 1600 de calorii pe zi), portiile de mancare sunt controlate, iar alimentele recomandate sunt foarte satioase si sanatoase. In plus, majoritatea alimentelor recomandate sunt bogate in amidon rezistent, care are proprietatea de a imbunatati sensibilitatea la insulina si toleranta la glucoza.
- Dieteticienii agreaza flexibilitatea si planul nutritional care stau la baza dietei. Cu toate acestea, unii dintre acestia atentioneaza asupra limitarii aportului de calorii din cadrul saptamanii de detoxifiere - 1200 de calorii ar putea insemna o restrictie semnificativa pentru unele persoane.
Expertii cred ca se poate omite prima saptamana de detoxifiere si se poate trece direct la planul alimentar obisnuit al dietei. Unii specialisti atrag atentia ca si aceste 1600 de calorii zilnice ar putea fi insuficiente pentru persoanele care desfasoara cu regularitate o activitate fizica mai intensa.
In general, expertii in nutritie recomanda dieta iubitorilor de carbohidrati deoarece: