Remedii la domiciliu pentru pielea uscata

Generalitati

Pielea uscata necesita ingrijire si atentie speciala, indiferent de anotimp, pentru a preintampina aparitia complicatiilor. Hidratarea regulata si aplicarea de lotiuni si tratamente cu rol de protectie a pielii sunt masuri de baza pentru tratarea pielii uscate. Toate aceste preventii trebuie luate pentru a se evita aparitia unor complicatii sau chiar a unor probleme medicale comune la care persoanele cu piele uscata sunt predispuse.

Pielea este expusa la poluare si razele nocive ale soarelui, in fiecare zi. Conditiile meteorologice in continua schimbare, ar putea agrava uscarea si ar putea accentua sensibilitatea pielii. De aceea, este important sa acordati atentie sporita intretinerii, ingrijirii si mentinerii tineretii pielii, in fiecare zi.

Multe dintre cremele disponibile in comert nu ofera rezultatele asteptate in raport cu pretul de achizitie. Cei mai multi dintre oameni nu cunosc, insa faptul ca natura le poate oferi cele mai bune remedii naturale pentru pielea uscata. Pe langa faptul ca aceste remedii nu costa mult, pot fi la indemana oricui si au si o eficienta ridicata.

Remedii naturale si sfaturi de ingrijire a pielii uscate

- Exfoliere cu iaurt natural si fructe. Cu ajutorul fructelor se poate face o exfoliere usoara a pielii, in timp ce iaurtul retine umezeala in piele, deoarece contine acid lactic. In amestecul de fructe pasate puteti include papaya, banane, dovleac si avocado. Zdrobiti-le si amestecati-le pana cand obtineti o pasta, amestecati apoi cu iaurt si aplicati compozitia pe piele.

- Tratament cu miere. Mierea ajuta la hidratarea pielii, contine antioxidanti si are proprietati anti-microbiene. Gratie acestor proprietati mierea se gaseste in aproape toate produsele comerciale de ingrijire a pielii. In loc sa cumparati lotiuni scumpe, achizitionati un borcan de miere (mierea buna nu este chiar ieftina, dar este mai ieftina decat unele produse cosmetice de marca).

Utilizati mierea pentru a trata pielea uscata. Incalziti usor 2 linguri de miere si aplicati-o pe piele (cel mai bine, aplicati pe zone precum fata, gat sau picioare). Lasati mierea pe piele timp de 15 minute, iar apoi indepartati-o cu putina apa calduta.

- Folositi apa calda pentru spalarea pielii si limitati timpul in care stati in cada. Apa fierbinte si dusurile sau baile prelungite indeparteaza uleiurile naturale ale pielii. Limitati dusurile sau baile la nu mai mult de 15 minute (sau mai putin) si folositi apa calda, nu fierbinte, pentru spalare.

- Beti multe lichide (in special, apa). Acest lucru ajuta organismul sa ramana hidratat si poate remedia unele probleme ale pielii (lasand la o parte beneficiile pentru sanatatea generala, gratie consumului adecvat de apa). Beti cel putin 8 pahare de apa in fiecare zi.

- Tratament eficient cu banane. Bananele pot fi si ele folosite pentru a trata pielea uscata de pe fata si gat. Pasati o banana (alegeti banane cat mai coapte) si aplicati pasta in zonele afectate. Indepartati prin spalare cu apa calda dupa aproximativ 10 minute. Faceti acest tratament natural pentru cel putin o saptamana si veti putea observa, in curand, diferenta.

- Hidratati-va natural mainile si picioarele. Uleiul de aloe vera cu vitamina E este cu siguranta cel mai bun hidratant natural pentru maini si picioare. Aloe vera nu doar ca indeparteaza celulele moarte din piele, dar poate vindeca, hidrata si imbunatati aspectul pielii.

Puteti utiliza musetel pentru reducerea inflamatiilor sau iritatiilor de pe suprafata pielii. De asemenea, acesta revitalizeaza pielea si ii confera o textura fina.

Uleiul de lavanda este un hidratant minunat. Puteti adauga cateva picaturi de ulei de lavanda in cada plina cu apa calda. De asemenea, puteti dilua uleiul in lotiunile sau cremele de ingrijire a pielii din comert, inainte sa le aplicati pe piele. Acelasi lucru puteti sa il faceti si cu ulei de arbore de ceai.

- Masca faciala cu ciocolata. In loc sa o mancati, aplicati-o pe piele. Nu trebuie sa puneti toata ciocolata, dar puteti face o masca faciala cu ciocolata care va face ca pielea sa straluceasca, va reduce ridurile fine si va oferi protectie solara si impotriva poluantilor din mediu.

Amestecati 5 lingurite de pudra de cacao, 4 lingurite de miere si 2 lingurite de pasta de avocado. Aplicati masca pe fata sau pe alte zone ale corpului. Masati usor pana cand amestecul intra in piele - aproximativ 15-20 de minute. Indepartati apoi restul de masca cu apa calda.

- Curatati-va pielea in fiecare dimineata. Amestecati un albus de ou cu o lingurita de suc de portocale, o lingurita de ulei de masline si cateva picaturi de suc de lamaie. Aplicati mixtura pe fata in fiecare dimineata timp de 15 minute. Indepartati apoi prin spalare.

- Utilizati sapunuri naturale. Chiar daca miros frumos evitati utilizarea sapunurilor cu agenti puternici de curatare, mai ales daca aveti deja pielea mai uscata. Expertii sustin ca acest tip de sapunuri alcalinizieaza pielea, iar acest lucru poate indeparta bariera naturala de protectie a pielii. Optati pentru sapunuri care nu contin alti agenti posibil iritanti sau alte componente artificiale.

- Tratati pielea uscata cu migdale si lapte. Scufundati, peste noapte, 3-4 migdale intr-o ceasca de lapte. Amestecati apoi pana cand obtineti o pasta si lasati-o la racit in frigider. Aplicati pasta pe fata si lasati-o asa peste noapte. Indepartati-o prin spalare in dimineata urmatoare si puteti observa efectele benefice ale acestui remediu natural.

- Consumati alimente bogate in acizi grasi Omega 3. Acesti acizi grasi esentiali ajuta la intarirea barierei naturale de protectie a pielii. Alimentele bogate in acizi grasi Omega-3 includ pestii de apa rece (somon, halibur si sardine), nuci, ulei de floarea soarelui si seminte de in.

- Mancati fructe uscate. Fructele uscate, in special migdalele, ajuta pielea sa retina umezeala. Consumati cu regularitate fructe uscate, deoarece aportul continuu poate ajuta la tratarea pielii foarte uscate.

- Utilizati un umidificator. Aerul uscat si cald poate afecta pielea sensibila si poate inrautati uscaciunea si iritatiile pielii. Un umidificator portabil poate imbunatati calitatea aerului din incaperi. Aparatele de umidificare a aerului sunt disponibile intr-o mare varietate, asa ca puteti alege unul care sa se potriveasca bugetului si nevoilor dumneavoastra. Indiferent de tipul umidificatorului trebuie sa va asigurati ca mentineti aparatul curat, pentru a evita acumularea de bacterii si fungi in interiorul acestuia.