Daca doriti sa slabiti, stiti ca pastele nu reprezinta un aliment pe care ar trebui sa il includeti in dieta dumneavoastra. Cu toate acestea este, insa posibil sa consumati paste si sa slabiti.
Odata cu aparitia dietelor scazute in calorii, multe persoane cresc consumul de proteine si reduc aportul de carbohidrati. Este adevarat, ca per total, oamenii mananca prea multe calorii si carbohidrati din faina alba.
Totusi, nu trebuie sa renuntati la retetele pe baza de paste fainoase, daca incercati sa mancati sanatos si sa pierdeti in greutate - aveti nevoie doar de retetele cu putine calorii si cateva directive pentru a gati feluri de mancare nutritive, care contin paste.
Atunci cand incercati sa gatiti dupa o reteta de paste cu continut scazut de calorii, incepeti cu elementele de baza - pastele. Indiferent daca preparati pastele acasa sau le cumparati din comert, exista intotdeauna un factor determinant: alegeti pastele din cereale integrale.
Pastele sunt in mod natural scazute in grasimi si bogate in carbohidrati. Pastele din grau si cereale integrale includ partile sanatoase ale bobului, acest lucru inseamna fibre in compozitia lor si astfel, sunt bune pentru inima dumneavoastra.
Pastele din faina alba sunt lipsite de aceste substante extrem de nutritive, ale semintelor de cereale. In acelasi timp, pastele din cereale integrale sunt digerate mai lent, fapt care ajuta la mentinerea unui nivel constant de glucoza in sange si va dau senzatia de plenitudine mai mult timp.
Verificati intotdeauna ingredientele atunci cand cumparati pastele; vizati-le indeosebi pe cele marcate ca fiind fabricate din grau integral sau cereale integrale si, verificati pe ambalajul acestora daca ingredientul principal este faina de grau integral.
Chiar si cand utilizati paste sanatoase, trebuie sa aveti grija la dimensiunea portiilor. Pastele nefierte au aproximativ 100 de calorii per 25 de g. Un castron mare, consistent, poate avea sute de calorii, asa ca asigurati-va ca mancati o portie corecta din punct de vedere al aportului zilnic de calorii.
Dupa ce ati pus la punct o baza sanatoasa de paste din cereale integrale, puteti adauga in reteta de paste preferata si legume bogate in substante nutritive. Puteti alege variate legume delicioase si hranitoare, de toate culorile, inclusiv: rosii, spanac uscat, ceapa, ardei gras, dovleac, dovlecei, vinete, mazare, ciuperci si chiar broccoli - toate proaspete, tocate sau fierte.
Dupa legume, luati in considerare adaugarea de proteine slabe la retetele de paste. Carne de pui fara piele, taiata si preparata pe gratar, la cuptor sau sote, transforma pastele intr-un fel principal de mancare.
Sosul este motivul principal care transforma rapid, pastele sanatoase intr-un aliment nesanatos. Reteta, poate deveni bogata in grasimi si calorii. Alegeti inteligent atunci cand doriti sa adaugati si sos la pastele dumneavoastra. Daca utilizati un sos din comert, cititi cu atentie eticheta, pentru a vedea care este continutul de grasime al sosului.
Fiti creativi si optati pentru un sos de rosii simplu si adaugati apoi ingredientele, astfel ca va puteti crea propiul sos sanatos pentru paste. Combinati sosul de rosii cu verdeata proaspata, cum ar fi busuioc si oregano si puneti-l la fiert intr-o oala pe aragaz. Cautati retete de sosuri sanatoase pentru paste care sunt simplu de facut.