Exista mai multe alternative prin care poate fi stimulata cresterea parului, prin care poate fi prevenita subtierea, ruperea si pierderea acestuia. Totusi, produsele si tratamentele pentru regenerarea rapida a parului sunt destul de scumpe. Exista insa si alte solutii, care includ preparate ce pot fi pregatite chiar in propria bucatarie cu ajutorul uleiurilor esentiale, a plantelor, fructelor si legumelor.
Iata mai jos cateva tratamente minune pentru cresterea si regenerarea parului care merita incercate.
Parul femeilor din India este laudat si apreciat pentru sanatatea si rezistenta lui. Care este secretul acestora? Curry nu este doar o mirodenie destul de gustoasa, ci si una care face minuni cand este vorba despre cresterea parului. In acest scop veti avea nevoie de frunze proaspete de curry si ulei din nuca de cocos. Amestecul se va fierbe pana cand se formeaza reziduri negre. Solutia rezultata se va aplica pe par de doua ori pe saptamana, pentru a ajuta la regenerarea, refacerea si stimularea cresterii acestuia. Poate fi folosita chiar si in lupta contra albirii parului!
Acest tip de ulei poate fi folosit pentru cresterea parului de pe tot corpul (gene, sprancene, podoaba capilara). Uleiul in sine este destul de gras, dar poate fi diluat cu putin balsam sau ulei de migdale. Se va masa pielea capului cu amestecul obtinut si se va lasa sa actioneze pe timp de noapte, mai ales daca suferiti de unele probleme mai serioase cum ar fi: retragerea liniei parului, alopecie sau subtierea parului.
Desi ar putea parea destul de dur sa tratati parul cu o substanta acida cum este otetul, adevarul este ca parul il va aprecia gratie naturii sale usor acide. PH-ul parului variaza de la acid (3.5) la neutru (5.5), ceea ce inseamna ca produsele de ingrijire alcaline au tendinta sa dezechilibreze balanta.
Otetul, pe de alta parte, ajuta la restabilirea valorii PH-ului optim al parului, intareste cuticulele si face parul sa arate mai stralucitor, puternic si mai putin predispus la rupere. In plus, este eliminat surplusul de produse care sufoca literalmente scalpul si incetineste cresterea normala a parului. In scopul mentinerii sanatatii parului, pentru stimularea catre limitele superioare a potentialului de crestere a acestuia, se vor amesteca o parte de otet si doua parti de apa. Acest amestec se va folosi pentru clatirea finala.
Bogat in proteine, vitamine si acizi grasi supernutritivi, galbenusul de ou nu doar ca va face parul moale, stralucitor si matasos, dar va incuraja si cresterea acestuia. Pentru a obtine toate beneficiile asigurate de galbenusul de ou, se vor amesteca doua galbenusuri crude de ou cu doua linguri de ulei de masline. Se va dilua rezultatul prin adaugarea unei cani de apa, apoi se va masa scalpul, incet cu aceasta masca. Produsul se va inlatura dupa 15-20 de minute, timp necesar pentru a se absorbi toate substantele nutritive, iar apoi parul se va clati doar cu apa.
Pare incredibil, dar radacina de brusture este bogata in nutrienti si are efecte uimitoare asupra sanatatii parului. Aceasta contine calciu, potasiu, fier, vitamine si multe alte elemente necesare pentru par, dar si corp. Uleiul din radacina de brusture este indicat chiar daca nu aveti probleme cu cresterea parului, intrucat hraneste parul si va ajuta la lupta impotriva unora dintre cele mai grave probleme ale scalpului cum ar fi: inflamatia, mancarimea, matreata si alte afectiuni ale pielii.
Amestecati o lingurita de ulei de rozmarin, una de busuioc si una de levantica si adaugati 3-5 picaturi din acest amestec la o compozitie formata dintr-o lingurita de gel de aloe vera si ulei din radacina de brusture. Masati scalpul cu solutia obtinuta si lasati-o sa actioneze timp de doua ore (cu cat mai mult, cu atat mai bine). Samponati apoi parul, ca de obicei.
Aceasta planta cu efect puternic, nu doar ca va lasa moale parul dumneavoastra, dar va incuraja si cresterea acestuia. Va ajuta la intarirea si hidratarea acestuia si va ajuta la rezolvarea problemelor legate de rarirea parului si sanatatea scalpului. Fierbeti doua lingurite de frunze uscate de rozmarin zdrobite cu 300 ml apa si masati apoi parul si scalpul pornind de la varfuri. Pentru faptul ca textura acestui amestec nu este grasa, nu trebuie sa asteptati pana cand parul este murdar pentru a-l aplica.
Bananele sunt o sursa bogata de potasiu, vitaminele A, E si C, ceea ce le face alegerea perfecta pentru tratamentele pentru cresterea podoabei capilare. Parul are nevoie de toate aceste substante pentru a fi sanatos si sa creasca puternic, dar intrucat bananele sunt bogate in calorii, rareori ne permitem sa le mancam in functie de nevoile organismului. Iata o reteta simpla care va contribui la cresterea vitezei si lungimii parului. In loc sa mancati banane, zdrobiti-le si masati cu ele parul si scalpul. Acoperiti parul cu o folie de plastic, iar pentru rezultate maxime va puteti pune peste par un prosop fierbinte sau puteti utiliza un uscator de par, pentru a ajuta parul sa absoarba mai rapid substantele nutritive.
Combinatia de cocos si avocado este grozava pentru cresterea parului, din mai multe motive. Aceasta adauga stralucire parului daca este uscat, ajuta la eliminarea matretii si descuamarii, protejeaza parul de soarele care poate fi daunator pentru par, la fel ca si pentru piele. Tineti uleiul de cocos doar 10 secunde la cuptorul cu microunde, apoi masati-va scalpul cu o lingura din acest amestec, de la radacina spre varfuri. Apoi, aplicati doar pe varfuri ulei de avocado. Lasati amestecul sa actioneze 10-15 minute. Clatiti ulterior parul cu sampon si apa rece.
Daca va doriti ca parul dumneavoastra sa devina mai rezistent si sa creasca mai repede, uleiul de migdale ar fi o solutie eficienta in acest scop. Uleiul de migdale este util, intrucat contine multi acizi grasi sanatosi, ajuta parul sa devina mai matasos, dar si mai rezistent. Luati o lingura de ulei de migdale (sau mai mult, in functie de lungimea si grosimea parului) si masati parul de la scalp spre varfuri. Lasati-l sa actioneze timp de 15 minute apoi clatiti-l cu apa rece si sampon.
Tonicul pentru par din urzica este probabil unul dintre cele mai complicate tratamente pentru cresterea parului, care poate fi obtinut in casa, dar este si incredibil de eficient. Veti avea nevoie de 30 de grame de frunze de urzica, doua cani de otet din vin alb si doua cani de apa. Puneti toate ingredientele intr-o cratita (asigurati-va ca aceasta este non-reactiva). Lasati sa fiarba pe aragaz timp de 2 ore, apoi raciti compozitia inainte de a o strecura.
Peste produsul rezultat puneti doua picaturi de ulei de lavanda si introduceti totul intr-un recipient care are capac cu inchidere ermetica. Agitati bine de fiecare data inainte de utilizare. Se maseaza scalpul in fiecare zi cu solutia rezultata (dimineara sau seara). Acest remediu este indicat mai ales pentru parul subtire, pentru a-l determina sa creasca si sa se ingroase.
Gratie proteinelor din continutul lor, ouale sunt eficiente pentru cresterea si ingrijirea parului. Faceti un tratament pentru par din pudra naturala de henna, un ou, jumatate de cana de suc de lamaie si o cana cu apa. Incepeti prin a amesteca henna, oul si apa, pana cand formati o pasta, apoi lasati-o sa stea timp de o ora. Adaugati lamaia si amestecati, aplicati pe scalp si par, de la radacina la varfuri. Lasati solutia sa actioneze timp de aproximativ doua ore sau pana cand devine complet uscata (recomandabil ar fi intreaga noapte). Pentru inlaturare, folsoiti doar apa rece sau calduta.
Masca de par cu fulgi de ovaz se prepara foarte simplu. Pentru aceasta veti avea nevoi de niste lapte si ulei de migdale, pe langa fulgii de ovaz. Luati o jumatate de cana de ovaz sau mai mult, daca aveti parul lung sau firul de par gros si, amestecati cu 1-2 linguri de ulei de migdale si un sfert de cana de lapte. Mixati totul si aplicati de la radacina la varf. Lasati sa actioneze 15-20 de minute, clatiti cu apa calda si sampon, ca de obicei.
Ouale sunt ingredientele folosite deseori in compozitia tratamentelor pentru cresterea parului. Pentru aceasta masca aveti nevoie doar de un sfert de ceasca de iaurt simplu si un sfert de ceasca de maioneza. Amestecati bine si masati-va pielea capului si parul, pana cand acoperiti complet cu aceasta solutie. Puteti folosi o folie de plastic sau o casca de dus pentru a evita scurgerile uleioase, intrucat trebuie sa mentineti pe par masca, aproximativ o ora. Pentru clatire folositi un sampon usor si apa rece.
Suna ciudat, dar combinatia este foarte utila pentru cazul in care parul cade sau este subtire. Ceapa este foarte sanatoasa pentru par. Aveti nevoie doar de o ceapa mica si putina miere. Aplicati amestecul fie pe tot parul sau doar pe partile afectate. Lasati-l sa-si faca efectul peste noapte si incercati sa evitati acoperirea parului (acoperiti doar perna pentru a nu o murdari). Samponati parul in dimineata urmatoare si veti scapa de mirosul neplacut.
Pentru ca parul dumneavoastra sa devina mai rezistent si sa creasca mai repede, dar si pentru a elimina matreata, alegeti tratamentul urmator. Este simplu: amestecati o parte de suc de lamaie cu doua parti de ulei de cocos si masati pielea capului. Este indicat ca amestecul sa actioneze timp de minim patru ore. Clatiti cu apa rece.
Acesta este unul dintre cele mai complicate tratamente pentru cresterea parului, intrucat presupune destul de multe ingrediente. Veti avea nevoie de o lingura de suc de usturoi si trei linguri de ceai de musetel, o lingura de gel de aloe vera si o lingura de mere, trei cani de apa si un galbenus de ou.
Incepeti prin a amesteca sucul de usturoi cu mierea apoi puneti-l in frigider. Intre timp fierbeti apa si plantele de musetel aproximativ o ora, amestecand din cand in cand. Lasati-l sa se raceasca, mixati galbenusul de ou si aloe impreuna cu usturoiul si mierea si masati de la scalp spre varfuri. Stati cu solutia obtinuta cel putin 20 de minute in par si apoi inlaturati-o cu un sampon delicat. Clatiti apoi cu ceai de musetel.
Acest tratament este bazat exclusiv pe uleiuri, astfel incat este usor de obtinut atunci cand aveti toate uleiurile. Intr-o sticla combinati un sfert de ceasca de ulei de vitamina E cu o ceasca de ulei de jojoba, 15 picaturi de ulei esential de menta si ulei esential de rozmarin. Strangeti capacul si agitati amestecul. Puteti aplica acest ulei in fiecare noapte pe scalp.
Exista destul de multe tratamente pentru cresterea parului care au in compozitie uleiuri esentiale. Acesta necesita uleiuri esentiale de cimbru, rozmarin, cedru, seminte de struguri si jojoba. Se amesteca doua picaturi de cimbru, trei picaturi de rozmarin, doua picaturi de cedru si 30 ml de ulei din seminte de struguri cu o lingura de jojoba intr-o sticla. Tot ce trebuie sa faceti este sa masati in fiecare noapte scalpul cu solutia rezultata.
Acest tratament necesita patru linguri de cafea pudra, care se vor mixa cu 150 ml de sampon. Daca va veti spala zilnic cu acest sampon, veti vedea o crestere serioasa a parului. Puteti amesteca pudra de cafea cu aceeasi cantitate de apa pe care o veti pulveriza timp de 10-15 minute pe par, inainte de dus. Nu folositi acest tratament de mai multe ori pe zi, iar daca aveti dureri de cap, intrerupeti tratamentul.
Pentru acest tratament de cresterea parului va este necesara putina maioneza, de orice fel. Umeziti parul cu apa calda si apoi masati-va scalpul si varfurile cu maioneza. Utilizati cantitati mici. Puneti pe cap o folie de plastic sau o casca de dus pentru ca maioneza sa nu se scurga, astfel incat sa patrunda in piele si par. Dupa 20 de minute spalati parul cu un sampon delicat sau diluat.
Pentru a prepara aceste masti nu trebuie sa cheltuiti prea multi bani. Respectand indicatiile de mai sus puteti obtine produse foarte bune si naturale care vor functiona. Parul dumneavostra va creste si veti fi fericiti!
Cresterea parului poate fi influentata major de factori diversi care privesc starea generala de sanatate a organismului, carenta in vitamine determinand o rata de crestere mai mica a podoabei capilare. Vitaminele A, B, C, E, sunt esentiale pentru un ritm constant de crestere a parului.
Uleiul de ricin poate fi utilizat si in masajul zilnic impotriva artritei, durerilor articulare si musculare. Compresele cu ulei de ricin se pot folosi in amelioratea durerilor de spate. Atentie, insa, consumul de ulei de ricin in cantitati mari este daunator organismului uman si poate conduce la reactii adverse, precum crampele abdominale, diareea, ameteala, halucinatiile, greata sau durerile in piept.