Puteti sa va ingrijiti pielea in mod natural si sa obtineti stralucirea pe care v-o doriti.
Acest lucru este posibil daca respectati urmatoarele sase sfaturi simple: va protejati de soare, tratati pielea cu blandete, alegeti produse cu un ph echilibrat, alegeti creme hidratante, faceti alegeri alimentare sanatoase si aveti control asupra stresului.
Una din cele mai importante modalitati prin care puteti avea grija de pielea dvs. este sa va protejati de soare. Expunerea prelungita la soare este una din principalele cauze ale ridurilor, petelor specifice inaintarii in varsta si a altor probleme ale pielii, dar poate creste si riscul aparitiei cancerului de piele.
Pentru o protectie solara cat mai eficienta trebuie sa:
- utilizati creme care va protejeaza impotriva razelor ultraviolete. Alegeti o crema cu protectie solara cu spectru larg cu un SPF de cel putin 15. Daca petreceti timpul in aer liber reaplicati lotiunea la fiecare doua ore sau mai des daca inotati sau transpirati.
- stati la umbra. Evitati soarele intre ora 10 si 14, atunci cand razele soarelui sunt foarte puternice.
- purtati imbracaminte de protectie. Acoperiti-va pielea cu imbracaminte cu maneca lunga, pantaloni lungi si palarii cu boruri largi.
- nu fumati - fumatul face pielea sa arate mai in varsta si contribuie la aparitia ridurilor. Fumatul ingusteaza vasele mici de sange din straturile ultraperiferice ale pielii, iar fluxul de sange se va diminua. Fumatul aduce prejudicii colagenului si elastinei - fibre care ofera pielii fermitate si elasticitate. In plus, expresiile faciale repetitive specifice fumatului pot contribui la aparitia ridurilor.
- Evitati curatarea excesiva a pielii. Curatarea blanda, fara sapunuri dure, cu geluri, spume si instrumente care nu sunt abrazive este cea mai buna alternativa. Verificati ingredientele de pe etichetele produselor pentru a vedea daca acestea contin surfactanti din plante.
Acest lucru inseamna ca ph lor este apropiat de cel al pielii, astfel incat sebumul este indepartat cu blandete, fara sa aiba loc eliminarea uleiurilor naturale.
Cautati pe etichete cuvintele ph echilibrat, alegeti produsele de curatat care contin acizi lactici sau glicolici si evitati exfoliantii intrucat acestia au un ph scazut care poate cauza uscaciunea pielii.
O crema buna de zi ofera atat hidratare cat si protectie. Alegeti o crema hidratanta pe baza de plante (uleiuri naturale, uleiurile si acizii grasi esentiali patrund mai bine in piele decat cremele de al gen) si antioxidanti.
In plus sunt indicate cremele cu rol in protectia solara care nu contin substante iritante cum ar fi oxidul de zinc si dioxidul de titaniu.
O dieta sanatoasa va poate ajuta sa aratati si sa va simtiti excelent. Consumati multe fructe, legume, cereale integrale si proteine slabe.
Asocierea dintre dieta si acnee nu este clara dar unele cercetari sugereaza ca o dieta bogata in vitamina C si saraca in grasimi nesanatoase si glucide rafinate si prelucrate ar putea contribui la pastrarea tineretii pielii.
Stresul necontrolat poate sensibiliza pielea si declanseaza eruptiile specifice acneei dar si alte probleme ale pielii.
Incercati sa gestionati stresul, stabiliti limite rezonabile, faceti o lista cu lucrurile necesare si care va plac, pentru care trebuie sa va faceti timp. Rezultatele ar putea fi mult mai evidente decat va asteptati.