Importanta vietii sexuale

Generalitati

Cat de importanta este activitatea sexuala, privind din perspectiva unei relatii fericite? Cat de importante sunt o relatie sexuala pe termen lung sau mariajul?

75% din femei considera ca o viata sexuala activa si de calitate este foarte importanta, dar ce inseamna, de fapt, o viata sexuala multumitoare?

Fanteziile sexuale difera de la o persoana la alta, astfel ca fantezia care incita o femeie o poate inhiba pe alta, iar anumite fantezii ale barbatior nu sunt impartite si de partenerele lor.

Aceasta este realitatea - compatibilitatea sexuala nu este o garantie, indiferent cata atractie exista intre parteneri.

Importanta comunicarii in relatiile sexuale

Unele femei considera creierul ca fiind cel mai important organ sexual. Pentru ca relatia sexuala sa se imbunatateasca partenerii ar putea sa isi adreseze reciproc urmatoarele intrebari in intimitate:

1. Ce anume te excita? Care sunt zonele in care doresti sa fi atins si care este felul in care doresti sa fi atins?

2. Care este ziua favorita sau orele din zi in care doresti sa intretii contact sexual?

3. Care este forma preferata de preludiu?

4. Care sunt fanteziile preferate? Doresti sa incluzi dialogul despre aceste fantezii in timpul actului sexual?

50% dintre parteneri sustin ca stresul si oboseala reduc dorinta de a face sex. Fiind prea obositi sa faca sex, poate echivala cu depresie; in climatul economic curent, multi parteneri fie muncesc pana tarziu in cadrul unui loc de munca pe care nu il agreeaza, fie sunt in cautarea unui loc de munca.

Activitatea sexuala nu este insa o nevoie primordiala pentru supravietuire, in schimb, lipsa unui loc de munca poate avea un impact serios asupra modului de viata si al vietii in general.

Stimularea dorintei sexuale

Iata cateva sfaturi pentu a avea dorinta de a face sex si dupa o zi lunga de munca

1. Atunci cand va permiteti, comandati mancare la domiciliu. Fara a gati si a spala vase, puteti ajunge in dormitor un pic mai deveme.

2. Discutati despre ce v-a nemultumit la job in timpul cinei, scapati de stres si impartasiti necazurile cu partenerul dvs. Nu dezvoltati, totusi, problemele profesionale. Discutati 15-20 de minute despre aceste neplaceri, apoi uitati de birou.

3. Faceti-va reciproc masaj, ca o alternativa la sex. Faceti acest lucru relaxant cu randul, pentru ca astfel, amandoi sa aveti parte de un asfel de tratament si fara a va simti obligat de a returna favorul in fiecare seara.

4. Daca masajul nu se numara printre preferintele dvs. jucati un joc, relaxati-va impreuna sau faceti o mica plimbare. Toate acestea va pot ajuta sa aveti o stare de spirit potrivita pentru a desfasura actul sexual.

5. Daca sunteti insa prea obosit sau stresat sa faceti sex, incercati atunci sa includeti atingeri fizice in programul dvs. din fiecare seara. Tineti-va de mana partenerul, un sarut placut de noapte buna sau o imbratisare, toate sunt modalitati sa tineti aprinsa dorinta unui viitor contact sexual.

Saluturile, imbratisarile si saruturile, un telefon sau un mesaj la locul de munca, functioneaza la fel de bine pentru a mentine aprinsa flacara pasiunii. O intampinare calduroasa atunci cand partenerul ajunge acasa de la locul de munca, un "Te iubesc" sau "Ma bucur ca ai ajuns" sunt moduri importante de a exprima cat de mult tineti unul la celalalt.

Viata sexuala dupa nasterea copiilor

Destul de multe femei sustin ca au avut parte de o viata sexuala mai buna inainte de nasterea copiilor. Cresterea copiilor este, intr-o anumit masura, stresanta si face ca sexul sa fie mai complicat, multe cupluri preferand sa doarma impreuna cu copiii in pat.

Inconjurati de copii, membrii unui cuplu trebuie sa fie mult mai creativi si sa se sustina reciproc in cazul in care doresc sa isi pastreze activa viata sexuala.

1. O familie este definita ca fiind cuplul, iar copiii sunt considerati membrii aditionali ai familiei. Conceptul accentueaza importanta cuplului si al timpului necesar pentru reinnoirea relatiilor de familie.

Atentia indreptata asupra copiilor este un proces instinctiv, mai ales atunci cand copiii sunt mici, iar cei doi parteneri uita sa-si faca timp unul pentru celalalt. In acest caz este potrivita analogia cu o gradina care are nevoie sa fie ingrijita pentru a inflori.

2. Prezenta relatiei sexuale face diferenta dintre o casnicie si un cuplu in care cei doi parteneri sunt colegi de camera. A fi casatorit este un lucru, a face o casatorie sa mearga este un alt lucru. Pentru o casnicie fericita este nevoie de atentie si implicare. Ar putea fi incitant sa i se ofere partenerului ceva ce acesta v-a spus ca si-ar putea dori si i-ar face placere.

3. Femeile de multe ori sunt coplesite de rolul de mama. Aceasta este o indatorire insuficient apreciata si, din pacate, femeile nu primesc un sprijin prea mare in cultura noastra. Partenerul ar putea sa isi arate aprecierea invitandu-si sotia la restaurantul ei preferat, de exemplu.

4. Fixati-va o noapte pe saptamana in care sa fiti impreuna, chiar daca in acest timp nu faceti altceva decat sa va plimbati. Petreceti timp de calitate impreuna sau chiar incercati sa transformati iesirea intr-un motiv pentru a purta o tinuta speciala sau pentru a va aminti detalii legate de inceputurile relatiei.

Top 5 situatii care pot distruge libidoul

1. Problemele in relatie - Una dintre cele mai importante cauze ale distrugerii libidoului este nerezolvarea problemelor emotionale dintre dvs. si partener. Multi oameni nu inteleg si nu respecta puterea comunicarii adecvate intr-o relatie. Prin implicarea emotionala se creeaza o relatie intima profunda cladita pe singuranta. A gandi pozitiv despre partener si viata dvs. este fundamentul care ar putea sta la baza pasiunii intr-o relatie.

2. Stresul si somnul insuficient - Pasiunea nu poate fi prezenta fara relaxare. Daca sexul este un alt lucru prezent pe lista cu lucruri care trebuie sa le faceti pur si simplu, acest lucru ar putea fi un indiciu ca starea dvs. de spirit nu este tocmai buna. Viata sexuala de multe ori poate fi influentata negativ de prea mult stres. Daca este asociata si lipsa somnului, combinatia este epuizanta si nu va fi foarte sexy. Chiar daca aveti un libidou sanatos, nu veti reusi sa faceti fata activitatii sexuale daca nu va odihniti suficient.

3. Obezitatea si imaginea de sine - Obezitatea este in crestere la nivel mondial. Aceasta este direct corelata cu lipsa de dorinta sexuala si perfomanta sexuala slaba. Alaturi de argumentele legate de sanatate care ar trebui sa influenteze decizia unei persoane de a urma o dieta si de a face exercitii fizice se afla imaginea persoanei fata de corpului sau si scaderea dorintei sexuale.

Problemele legate de imaginea propriului corp nu se limiteaza doar la excesul de greutate. Dorinta sexuala este declansata de la nivelul creierului, de aceea, pentru a va bucura de placerea sexuala trebuie sa va iubiti corpul.

4. Probleme medicale si medicamente - Multe dintre problemele medicale asociate cu libidoul scazut sunt tratabile, desi pot fi asociate cu alte probleme de sanatate mai grave. Disfunctia erectila si problemele hormonale, atat ale barbatilor, cat si ale femeilor, care afecteaza apetitul sexual trebuie sa fie evaluate de un medic.

In cazul in care considerati ca unele dintre medicamentele pe care le utilizati au un impact negativ asupra dorintei sexuale intrebati medicul daca exista si alte optiuni care nu au acest efect secundar.

5. Alcool, droguri si depresie - Multi oameni considera ca daca vor consuma alcool sau droguri recreationale, libidoul lor va creste. Totusi, prin utilizarea acestora s-ar putea declansa o serie de probleme specifice vietii sexuale.

Desi drogurile recreationale si alcoolul sunt folosite de obicei ca afrodisiac pentru a sparge barierele si a inlatura inhibitiile inainte de actul sexual, in cazul in care acestea sunt utilizate in mod prelungit si in mod obisnuit vor avea efect de amortire si incetinire a capacitatii de a raspunde sexual.

Depresia este mentionata in context, intrucat drogurile recreationale sunt folosite adesea ca auto-medicatie pentru tratarea acestei afectiuni care necesita o abordare profesionala.

Cum poate fi diminuata dorinta sexuala

O persoana poate avea o relatie sexuala cu cineva fara ca alte aspecte ale relatiei sa fie bune? Raspunsul este: uneori, desi cel mai des situatia nu prea este intalnita. Sexul de calitate inseamna ca exista intimitate si compatibilitate cu partenerul, insa nu se rezuma totul la acest lucru.
Relatiile sexuale deseori depind de cat de mult timp investeste un cuplu in activitatea sexuala sau daca cei doi parteneri pot fi romantici. Libidoul scazut la femei este de fapt declansat de faptul ca barbatii nu le mai curteaza.

Alt factor care scade libidoul este cresterea copiilor. Copiii diminueaza spontaneitatea vietii sexuale. Este o provocare pentru parinti sa isi gaseasca timp pentru viata intima atunci cand sunt inconjurati de copiii care au nevoie de ajutorul lor.

1. Activitatea sexuala si epuizarea nu reprezinta o asociere buna. Barbatii nu inteleg intotdeauna ce inseamna pentru o mama sa se ocupe tot timpul de casa, mai ales in primii trei ani de viata ai copilului, cand ingrijirea constanta a acestuia este obositoare pentru mama.

Capacitatea unui sot de a intelege efectul pe care grija prelungita pentru copil il are asupra mamei este cea care poate influenta revenirea la viata sexuala. Empatia si intelegerea reciproca sunt calitati necesare intr-o relatie de acest gen, dar si ingredientul necesar pentru ca dorinta sexuala sa fie prezenta.

2. Atunci cand libidoul dispare la unul dintre parteneri este indicata comunicarea cu partenerul despre acest aspect. Ascultati nemultumirile celuilalt, incercati sa gasiti o cale de mijloc si sa rezolvati situatia, consolidati-va prietenia si parteneriatul.

3. Incercati sa raspundeti al aceste doua intrebari atat dvs. cat si partenerul dvs.:

• Care sunt cele trei lucruri pe care le puteti face pentru ca relatia si viata dvs. sa se imbunatateasca?

• Care sunt fanteziile care credeti ca ar putea face viata sexuala mai incitanta?

Rezolvarea conflictelor are ca scop principal cresterea intimitatii prin cunoastere, comunicare si grija fata de emotiile si sentimentele partenerului. Nimic nu diminueaza mai mult dorinta sexuala decat problemele frecvente si nerezolvate. Furia si dorinta se anuleaza reciproc una pe alta.

Imbunatatirea relatiei sexuale

1. Managementul furiei si competentele de solutionare a conflictelor sunt cea mai importanta abilitate intr-o relatie de succes. Conflictul este cel care distruge o relatie si viata sexuala, ucide dorinta, increderea si prietenia, daca nu este rezolvat intr-un mod eficient.

2. Principalele competente implicate in solutionare implica: calmarea, cunoasterea si acordarea importantei cuvenite celeilalte persoane inainte de a va exprima punctul de vedere, pe urma lamurirea problemei. Intrebati ce puteti face pentru a imbunatati situatia si incercati sa faceti lucrurile pe care ati promis ca le veti face.

3. Compasiune, intelegere, respect si empatie pentru a crea mediul propice pentru intimitate sexuala. Prietenia si bunavointa pot sta la baza preludiului.

4. Amintiti-va cand a fost prima data cand ati avut contact sexual. Ce ati facut dupa acesta? V-ati imbracat, ati fost la cina, v-ati spus cuvinte dulci, ati fost amuzanti si fiecare cuvant a fost important pentru dvs.? De ce nu puteti uita acest lucru?

Rolul atractiei fizice in activitatea sexuala

Destul de multe persoane nu mai sunt interesate de activitatea sexuala din cauza diminuarii atractiei fizice. Scaderea atractiei fizice are loc din cauza faptului ca acasa majoritatea oamenilor nu au grija de aspectul fizic.

1. Cand atractia sexuala scade sau dispare in intregime, acest lucru poate fi rezultatul unor probleme de sanatate, consumului de droguri si alcool, probleme personale sau al pierderii respectului de sine. Pierderea respectului de sine este principala cauza a libidoului scazut.

2. In cazul in care partenerul dvs. nu este interesat de activitatea sexuala, atunci nu il fortati. Faceti lucrurile pe care credeti ca acesta si le doreste. Asigurati-va ca stiti ce anume simte partenerul dvs.

3. Unul dintre cele mai dificile aspecte ale relatiei intime este frica de a deveni vulnerabil. Barbatilor li se spune de cand sunt copii ca nu trebuie sa-si arate emotiile, sa nu planga si sa nu-si arate slabiciunile.

Emotiile sunt normale si nici o persoana nu devine mai slaba dore pentru ca le are. Nimeni nu are nimic de pierdut daca spune tot adevarul si nimic nu da nastere la mai mult repect decat cineva care este pregatit sa isi deschida sufletul in fata altcuiva.