Va oboseste si va streseaza parul care va cade, care se increteste la primele semne de ploaie sau care este uscat si degradat?
Specialistii au constatat ca exista o serie de reguli care trebuie respectate si altele care trebuie mai degraba incalcate.
Daca tocmai ati iesit de la dus, nu aplicati produsele de coafat pe par atunci cand acesta este inca ud. In acest mod produsele pentru par vor fi diluate si vor fi mai putin eficiente.
O optiune mai buna este sa se aplice produsele de coafat atunci cand parul este aproape uscat, doar putin umed, iar pe cat posibil, parul ar trebui lasat sa se usuce in mod natural. Cu toate acestea, parul scurt face o exceptie de la regula intrucat se va usca foarte repede.
Folosirea unui balsam depinde de tipul de par. Daca aveti parul uscat si degradat, cu siguranta veti dori sa folositi balsamul dupa samponare, dar un fir subtire de par va fi mai bine ingrijit si va avea un aspect mai frumos daca ordinea va fi inversata.
Unii stilisti recomanda aplicarea balsamului, incalzirea parului cu un uscator pentru cateva minute (pentru ca balsamul sa actioneze cat mai bine) si apoi samponarea pentru a se elimina orice produs in exces din par. Astfel parul va fi perfect hidratat, curat si stralucitor.
Din pacate daca veti face acest lucru, parul se va rupe, se pot activa glandele sebacee, iar parul se va ingrasa.
Periajul corect este esential deoarece se imprastie uleiurile natural aflate la baza radacinii firului de par pe intreg firul de par. Totusi este suficient ca parul sa fie periat de mult mai putine ori, cu o perie blanda, de calitate.
Faptul ca aceasta regula este gresita, va face fericite multe persoane. In urma cu 15 sau 20 de ani produsele pentru vopsitul sau colorarea parului erau mult mai nocive pentru par.
In prezent contin ingrediente care au rolul de a proteja firul de par. Nu va fie teama sa va vopsiti parul, totusi, alegeti produse de calitate si urmati cu atentie instructiunile.
In cazul in care considerati ca puteti evita folosirea balsamului doar pentru ca aveti parul subtire, va inselati. Daca nu este bine ingrijit, firul subtire de par se poate rupe si va deveni chiar si mai fin decat este.
Solutia pentru folosirea balsamului in cazul firului subrire de par este de a alege formula corecta. Utilizarea unui balsam pe baza de proteine, mai degrama decat unul hidratant va mentine firul de par fin si sanatos fara ca acesta sa se deterioreze.
Parul incurcat poate fi mai usor de pieptanat si descurcat cu ajutorul unui pieptan. Specialistii recomanda sa se foloseasca putin balsam sau cateva picaturi de ulei de argan, iar apoi parul va fi mult mai usor de periat sau pieptanat. Desigur, daca operatiunea vi se pare mai simpla, puteti sa descurcati parul chiar si cu o perie de buna calitate.
Aceasta este o problema des intalnita. Dupa cateva saptamani dupa ce folositi acelasi sampon si balsam, de exemplu, parul pur si simplu nu mai arata la fel de bine ca atunci cand ati inceput sa folositi aceste produse.
Cauzele ar putea fi urmatoarele: fie samponul contine prea multi surfactanti sau contine ingrediente care usuca firul de par. Solutia este sa-l inlocuiti cu produse care nu contin sulfati sau silicon pentru a reduce la minim uscaciunea parului.
Daca nu puteti renunta la produsele pe care le folositi in prezent, utilizati un sampon purificator la cateva spalari pentru a estompa posibilele consecinte neplacute.
In primul rand veti cheltui multi bani daca va veti tunde la fiecare sase saptamani. Forma unei tunsori frumoase ar trebui sa se mentina minim trei luni.
Daca va nemultumeste tunsoarea dupa doar cateva saptamani, probabil ca nu a fost cea potrivita pentru dvs. De obicei, un stilist bun va dori sa-si multumeasca clientul discutand inainte despre cum va fi tunsoarea, oferindu-i sfaturi legate de modul in care trebuie sa aiba grija de parul sau sau cum ar putea sa-si aranjeze parul acasa.
Preferabil ar fi ca parul sa fie lasat sa se usuce in mod natural fara sa se utilizeze uscatorul de par. Deseori se recomanda ca uscarea cu foehnul sa inceapa din partea din spate spre fata a parului, de sus, in jos.
Chiar daca pare cea mai convenabila metoda, aceasta nu va fi si cea in urma careia se vor obtine cele mai bune rezultate. Partea din fata si partea de sus a parului sunt cele pe care le vede toata lumea, iar acestea ar trebui sa fie coafate in primul rand.
In acest fel nu exista sansa ca parul sa se increteasca sau sa isi modifice radical forma inainte ca parul sa fie uscat complet.
Pantru parul gras nu este de vina balsamul ci starea de sanatate a scalpului. Parul gras este cauzat de un scalp problematic. Tratamentul pentru parul gras consta in curatarea sebumului si a depunerilor care acopera porii scalpului.
In acest scop se vor folosi uleiuri de stimulare si exfoliere care vor indeparta depunerile, iar apoi se va folosi un sampon exfoliant si un balsam usor. Poate fi incercat, de exemplu, uleiul de jojoba, care ar putea fi cel mai apropiat de uleiurile naturale ale parului.
Cand vine vorba despre frecventa samponarii parului, se poate spune ca acest lucru depinde de tipul de par si de sanatatea scalpului dar si de preferintele personale. Samponul mentine scaplul curat, ajuta la eliminarea sebumului si a impuritatilor si ajuta foliculul de par sa respire, in fiecare zi.
Cel mai important este sa se foloseasca un sampon care este potrivit pentru tipul de par al fiecarei persoane. Unul prea dur va usca pielea capului si parul si va face imposibila spalarea zi de zi.