Acest desert racoros fara grasimi este usor de facut cu sau fara un blender care sa sfaramiteze gheata. Daca nu aveti blender sau maruntilor, puteti face granita, mai rece si racoroasa.
In reteta de baza - lichiorul previne inghetarea serbetului. Cantitatea de alcool a fost redusa cat mai mult posibil.
Alcoolul poate fi eliminat in intregime, serbetul fiind fel de gustos si racoros dar textura sa va fi diferita.
Ingrediente:
Mod de prepaprare:
Caloriile variaza in functie de fructele folosite si de cat de mult zahar se foloseste. Pot rezulta pana la sase portii.
Granita
Aceasta versiune este la fel de gustoasa. Se vor urma instructiunile de mai sus pana dupa ce se va obtine piureul de fructe.
Se va turna intr-un vas si se va tine in congelator timp de aproximativ 45 de minute, se va amesteca si apoi se va sparge gheata cu o furculita. Se va lasa in continuare la inghetat, dar la o jumatate de ora se va amesteca si se va zdrobi gheata pana se va ajunge la consistenta dorita. Se transfera intr-un recipient cu capac si pastreaza in frigider.
Idei de sorbet delicios si dulce
Iata cateva combinatii neobisnuite pentru sorbeturi, in care puteti utiliza orice fel de fructe si mirodenii (se vor respecta instructiunile retetei de baza de mai sus).
- Menta si suc de lamaie - se adauga 1/4 ceasca (60 ml) de suc de lamaie si menta taiata marunt inainte ca sorbetul sa fie introdus in congelator. O portie (aproximativ 1 ceasca/250 ml zahar) contine 176 de calorii.
- Suc de portocala, fara lamaie - La sucul de portocale se adauga o lingurita de scortisoara si fructe de padure intregi (enihibar) la apa si zaharul care se vor incalzi pe foc. Per portie (1/2 ceasca/ 125 ml zahar) contine 146 calorii.
- Capsuni, otet balsamic si piper negru, fara suc de lamaie - Se vor pasa capsunile si se va adauga 1 lingura de otet balsamic. Se va asezona cu putin piper negru macinat. Per portie (1/2 ceasca/125 ml zahar) contine 108 calorii.
- Ghimbir si fructe de padure (mure) - Se va adauga o felie subtire de ghimbir proaspat decojit in apa si zahar si se va fierbe pe foc (se va elimina scoate inainte de pasare). Murele se vor pasa si se vor adauga in sorbet. Per portie (125 ml/125 ml zahar) contine 112 calorii.
- Busuioc si rosii - Rosiile se vor decoji, li se vor scoate semintele si se vor pasa, dupa care se vor amesteca cu apa. Se va adauga putin zahar (o lingura) si sare, 1/4 ceasca busuioc proaspat tocat si se va adauga putin piper macinat. Per portie amestecul are 36 calorii.