Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului
Tipuri de dermatita

Tipuri de dermatita

Stinge lumina!
Mai multe tipuri de dermatita
Ilustratie 1 din 8

Mai multe tipuri de dermatita

Dermatita- inflamarea pielii- apare de obicei sub forma unor umflaturi, rosii si care provoaca mancarimi. Are multe cauze si apare sub multe forme, incluzand dermatita de contact si dermatita atopica. Dermatita nu este contagioasa si nici nu ameninta viata, insa poate fi inconfortabila sau chiar dureroasa. In functie de tipul de dermatita, aceasta poate sa dispara dupa cateva saptamani de tratament sau poate necesita atentie medicala si un program de tratament de lunga durata.

Dermatita alergica de contact
Ilustratie 2 din 8

Dermatita alergica de contact

Dermatita alergica de contact produce o eczema rosie, care provoaca mancarimi si uneori basici. Alergenii comuni includ plasticul, bijuteriile, parfumurile, cosmeticele, metalele precum nichelul. Daca identificati si evitati alergenul care va poate provoca dermatita, inflamatia poate sa dispara de la sine in 2-3 saptamani. Consultati medicul daca semnele si simptomele continua mai mult de perioada normala sau daca eczema devine inconfortabila sau dureroasa.

Dermatita atopica
Ilustratie 3 din 8

Dermatita atopica

Acest tip de dermatita, care este de obicei un tip cronic de eczema cauzeaza mancarimi si inflamarea pielii. Cel mai des apare in zona pliurilor cotului, a partii posterioare a genunchiului sau in partea anterioara a gatului. Tinde sa apara o vreme dupa care dispare periodic si ramane asa pentru mai mult timp, chiar mai multi ani. Cauza exacta a acestei dereglari a pielii nu este cunoscuta, dar poate fi rezultatul unei disfunctii a sistemului imun. Chiar si cazurile moderate de dermatita atopica pot cauza mancarimi grozave. Masurile de auto-aparare cum ar fi evitarea sapunurilor si a altor iritanti si aplicarea unor creme pot fi de ajutor. Consultati medicul daca simptomele va impiedica sa realizati sarcinile zilnice sau daca va impiedica sa dormiti.

Dermatita de contact iritanta
Ilustratie 4 din 8

Dermatita de contact iritanta

Contactul cu unii factori iritanti pot cauza dermatita de contact iritanta. Aceasta produce pete rosii, uscate si care dau mancarimi care deseori par arsuri. Afecteaza in mod frecvent mainile, degetele si fata. Iritantii cel mai des intalniti includ sapunul, detergentii si produsele de curatare a pielii. Daca descoperiti cauza care determina iritarea si puteti s-o evitati, dermatita poate sa dispara de la sine in 2-3 saptamani. Consultati medicul daca simptomele persista sau daca eczema devine inconfortabila sau dureroasa.

Neurodermita
Ilustratie 5 din 8

Neurodermita

Neurodermita apare in urma scarpinatului intens al unei zone. Prin scarpinare se formeaza niste zone, inchise la culoare, de piele subtiata. Aceste zone au margini bine definite. In mod tipic, neurodermatita apare pe scalp, gat, glezna, antebrat si incheietura mainii. Tratarea neurodermatitei este dificila. Dureaza cateva saptamani pana la cateva luni pentru ca pielea sa revina la normal. Tratamentul de succes include identificarea si eliminarea factorilor care pot agrava problema. Tratamentul include de asemenea si prescrierea unor creme pe baza de corticosteroizi.

Dermatita periorala
Ilustratie 6 din 8

Dermatita periorala

Dermatita periorala afecteaza de obicei zona din jurul gurii, cauzand mici umflaturi rosii si un peeling moderat. Uneori, zonele din jurul nasului, obrajilor si ochilor sunt de asemenea afectate. Cauza exacta a dermatitei periorale este necunoscuta, dar machiajul, cremele si unele produse dentare care contin fluor pot fi un punct de plecare. Tratamentul poate include medicamente impotriva acneei. Discontinuitatea folosirii unor creme cu corticosteroizi, a produselor care irita pielea si a cosmeticelor poate fi de folos.

Dermatita seboreica
Ilustratie 7 din 8

Dermatita seboreica

Dermatita seboreica are ca si caracteristici o piele grasa, rosie si e insotita de mancarimi. Este intalnita de obicei in zonele cu piele uleioasa, zone precum fata, partea superioara a pieptului si spatele. Dermatita seboreica poate sa apara de asemenea la suprafata scalpului, aparand o matreata care provoaca mancarimi. Masurile de autoprotectie folosind sampoane speciale sau crema-hidrocortizona si spalarile frecvente pot ajuta. Consultati medicul daca aceste tratamente nu functioneaza.

Dermatita stasis
Ilustratie 8 din 8

Dermatita stasis

Dermatita stasis apare atunci cand venele varicoase si alte probleme circulatorii cauzeaza o colectare a fluidelor in partea inferioara a picioarelor. Umflatura produce presiune sub piele si nu permite o oxigenare corespunzatoare. Aceasta cauzeaza o decolorare a pielii in jurul gleznei si o subtiere a pielii. De asemenea, pot sa apara mancarimi, rani deschise si ulcerative. Tratamentul dermatitei stasis consta in corectarea cauzei care determina aparitia acestei probleme. In cazul venelor varicoase, este recomandat tratamentul chirurgical sau alte terapii.

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum