Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului
Pierderea in greutate prin controlarea portiilor de mancare

Pierderea in greutate prin controlarea portiilor de mancare

Stinge lumina!
Portii extensibile
Ilustratie 1 din 7

Portii extensibile

Consumati numai alimente sanatoase, faceti exercitii si totusi aveti probleme cu greutatea? Este posibil sa fie nevoie sa acordati mai multa atentie controlului portiilor- controlati cantitatea de alimente ingerate- si calculati caloriile. Este necesara o cantitate anume de alimente, de un anumit tip, calculata dupa anumite standarde. Utilizati cantarirea alimentelor alaturi de o dieta ce cuprinde numai alimente sanatoase.

Cereale
Ilustratie 2 din 7

Cereale

O portie de macaroane reprezinta echivalentul a jumatate de cupa de inghetata. Cantitatile recomandate din alte cereale cuprind: Paste gatite sau fulgi de ovaz= jumatate de cupa Paine= 1 felie Biscuiti= 6 bucati

Fructe
Ilustratie 3 din 7

Fructe

O ceasca de cirese, fructe de padure este suficienta la o servire. Alte cantitati recomandate sunt: Mar, para sau banana= 1 bucata mica Suc de fructe 100% natural= 1/2 de ceasca

Legume
Ilustratie 4 din 7

Legume

Pana reusiti sa invatati cantitatile necesare este nevoie sa stiti sa masurati folosind cescutele si linguritele. O jumatate de ceascuta de morcovi e suficienta la o servire. Acestea sunt cantitatile recomandate pentru alte legume: Legume cu frunze, crude, maruntite= 2 cescute Legume crude, maruntite= 1 cescuta Legume maruntite, preparate sau legume din conserva= 1/2 cescuta

Produse lactate
Ilustratie 5 din 7

Produse lactate

Cantitatile recomandate de lactate sunt mai mici decat credeti. De exemplu, la o portie, cascavalul trebuie sa fie de marimea a doua piese de domino. Alte cantitati recomandate: Lapte sau iaurt degresat= 1 ceasca Mozzarella= 1/3 cescuta de mozzarella faramata

Carne si fasole
Ilustratie 6 din 7

Carne si fasole

O bucata de peste de marimea unui pachet de carti de joc este suficienta la o masa. Alte cantitati: Pui fara pielite sau peste= 100 gr Carne prajita= 50 gr Legume gatite sau fasole= 1/2 cescuta Ou= 1, mediu

Totul moderat
Ilustratie 7 din 7

Totul moderat

Controlul portiilor este folositor in sensul mentinerii unei greutati sanatoase. Marimea portiilor si tipurile de alimente afecteaza cantitatea de nutrienti si de calorii. Evitand portiile mari de alimente cu multe calorii si consumand mai multe alimente dar care contin mai putine calorii, cum ar fi fructele si legumele, veti primi toti nutrientii de care aveti nevoie si veti reduce numarul caloriilor consumate.

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum